Dagvoorzitters ICT.OPEN2016 bekend

29 oktober 2015

Op dinsdag 22 en woensdag 23 maart vindt ICT.OPEN2016 plaats in De Flint in Amersfoort. Dagvoorzitters zijn Lina Sarro and Jurgen Vinju.

Lina Sarro is hoogleraar Micro-elektronica aan de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica (EWI) aan de TU Delft. Sarro staat bekend om haar pionierswerk in de jaren tachtig op het gebied van infraroodsensoren. Sinds 1987 leidde zij bij het toenmalige Dimes Institute for Microsystems and Nanoelectronics, tegenwoordig het Else Kooi Lab, het onderzoek naar micro- en nanosystemen (MEMS en NEMS). In 2004 ontving zij de Eurosensors Fellow Award, in 2007 de AISEM Career Award en in 2012 de IEEE Sensors Council Meritorious Award.

Prof. dr. Jurgen J. Vinju is groepsleider " "Software Analysis and Transformation" bij het Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) in Amsterdam, teamleider ATEAMS in INRIA in Lille en deeltijd hoogleraar aan de TU Eindhoven. Zijn onderzoek richt zich op software kwaliteit door beheer van software complexiteit met behulp van taaltechnologie. Hij is een toonaangevende ontwikkelaar van open-source projecten die een concrete samenwerking met de industrie vergen. Op basis van de samenwerking met de industrie is Jurgen van mening dat op het gebied van software engineering unieke mogelijkheden en uitdagingen bestaan: fundamentele onderzoeksvragen kunnen gepaard gaan met snelle innovatie via software onderzoeksprojecten.

Beiden hebben een sterke band met het ICT veld en zijn zeer verheugd op deze manier bij te dragen aan ICT.OPEN. Meer informatie

Bron: NWO