Eindsymposium NWO Catch programma

Ode aan 10 jaar unieke samenwerking van Informatica en Cultureel Erfgoed

17 december 2015

Op 28 januari 2016 organiseert NWO in samenwerking met de Catch programmacommissie het Catch eindsymposium.

Het NWO Catch programma is in 2004 opgezet om een brug te slaan tussen Informatica onderzoek en cultureel erfgoed. Dit is gedaan door Informatica onderzoekers de mogelijkheid te bieden om samen met Cultureel Erfgoed instellingen subsidies aan te vragen, voor gezamenlijke onderzoeksprojecten, met een uiteindelijke toepassing binnen de Cultureel Erfgoed Sector.

Speerpunt hierin was het inzetten van hoogwaardige technieken uit de Informatica om Cultureel Erfgoed te digitaliseren, ontsluiten, en nieuwe manieren van onderzoek mogelijk te maken. In haar looptijd heeft NWO binnen het Catch programma ongeveer 15 onderzoeksprojecten gefinancierd, evenals een viertal valorisatieprojecten.

Het Catch eindevenement zal een ode brengen aan het onderzoek en de unieke samenwerking tussen de cultureel erfgoed sector en informatica onderzoek, en zal u in een dag meenemen door 10 jaar onderzoek.

Aanmelden

Het Catch eindsymposium vindt plaats op 28 januari 2016 van 9 :00 – 17:30 uur bij Cobbenhagen gebouw, Universiteit Tilburg
Aanmelden

Meer informatie over Catch

 

Bron: NWO