Save the date: CHAINS 2015

24 februari 2015

NWO Chemische Wetenschappen organiseert de jaarlijkse wetenschappelijke chemieconferentie van Nederland. CHAINS 2015 vindt plaats van maandag 30 november tot en met woensdag 2 december 2015, in de Koningshof te Veldhoven.

 

CHAINS brengt alle Nederlandse chemici, vanuit alle subdisciplines van de chemie, samen onder één dak om de nieuwste wetenschappelijke doorbraken in de chemie met elkaar te delen, en om elkaar te inspireren. CHAINS is bedoeld voor alle chemici, in elke fase van hun carrière, zowel vanuit de academische wereld als vanuit het bedrijfsleven.

De Programmacommissie CHAINS 2015, onder leiding van professor Wilhelm Huck, draagt zorg voor een inhoudelijk sterk programma. CHAINS 2015 is dit jaar een conferentie van drie dagen, met één plenaire dag (dinsdag 1 december) waarop onderzoekers uit alle chemische subdisciplines worden uitgenodigd. Op beide andere dagen vinden thematische (parallel)programma’s plaats. 

Op maandag 30 november is het programma gericht op biochemie, moleculaire biologie, (bio)- organische chemie en analytische chemie, en op woensdag 2 december op de fysische chemie, materiaalchemie, katalyse en procestechnologie. Binnenkort gaan studiegroepcommissies –bestaande uit afgevaardigden uit alle CW-studiegroepen- aan de slag om een programma op maat te maken voor deze dagen. Bezoek de website voor een overzicht van welke CW-studiegroepen op welke dag een (parallel)programma organiseren.

Naast thematische parallelsessies, bestaat het programma uit onder andere plenaire lezingen door internationale topsprekers, posterpresentaties, industry-meets-science sessies en focussessies gericht op vernieuwend, actueel onderzoek op een specifiek thema. Meer informatie over CHAINS volgt de komende maanden. Hou de website en de nieuwsbrief in de gaten om op de hoogte te blijven. Mocht u nu al vragen of opmerkingen hebben? Stuur dan een e-mail.


Blijf op de hoogte en volg CHAINS!


Bron: NWO