Nieuwe ronde CW Vrije competitie (2016)

16 december 2015

NWO Chemische Wetenschappen (CW) heeft voor 2016 zijn Vrije competitie opengesteld. Vanaf 1 januari 2016 tot 31 december 2016, 14.00 uur kunnen aanvragen voor ECHO- en TOP-subsidies doorlopend ingediend worden bij NWO.

De TOP-subsidies bedragen 780.000 euro en zijn bedoeld om innovatieve onderzoekslijnen van gevestigde toponderzoeksgroepen te versterken of uit te breiden. De ECHO-subsidies van 260.000 euro bieden onderzoekers de kans om creatieve, risicovolle ideeën uit te werken, die de kiem kunnen zijn voor onderzoeksthema’s van de toekomst.

Voorstel indienen? Let op!
In tegenstelling tot eerdere rondes is er geen deadline voor het indienen van een voorstel in de CW Vrije Competitie: een onderzoeker kan op elk moment tussen 1 januari en 31 december 2016 een TOP- of ECHO-voorstel (mede)indienen, mits op dat moment geen ander TOP/ECHO/TOP-PUNT/Vici-voorstel van hem/haar in behandeling is.

Voor de ronde 2016 bedraagt het totaal beschikbare budget circa 7,1 miljoen euro. Indien er voldoende middelen beschikbaar zijn wordt er binnen de TOP/ECHO-ronde van NWO-CW ongeveer twintig procent (20%) van de aanvragen gehonoreerd. Wanneer de beschikbare middelen voor 31 december 2016 zijn uitgeput, zal deze aanvraagronde reeds voor deze datum worden gesloten. Op de website zal staan aangegeven hoeveel budget er nog beschikbaar is.

Nieuw aanvraag- en rapportagesysteem ISAAC

NWO werkt vanaf 23 november 2015 met een nieuw aanvraag- en rapportagesysteem: ISAAC (www.isaac.nwo.nl). Onderzoeksvoorstellen kunnen voortaan via deze nieuwe applicatie bij NWO worden ingediend. Had u al een inlognaam en wachtwoord voor het vorige systeem Iris, dan kunt u in principe met dezelfde gegevens inloggen op ISAAC. Meer informatie over ISAAC vindt u hier.

Meer informatie:
dr. I.H.L. (Irene) Hamelers
t: 070 349 44 43
m: topecho@nwo.nl
Alle actuele informatie over de call is te vinden op: www.nwo.nl/cw/echo en www.nwo.nl/cw/top.

Bron: NWO