Nederlandse chemici onderscheiden met twee prestigieuze Amerikaanse awards

23 september 2015

De American Chemical Society kent aan de NWO onderzoekers Albert Heck en Geert-Jan Boons (beide Universiteit Utrecht) respectievelijk de ‘ACS Frank H. Field and Joe L. Franklin Award for Outstanding Achievements in Mass Spectrometry’ en de ‘Arthur C. Cope Scholar Award’ toe.

Heck krijgt de award voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van nieuwe methoden en technieken om menselijke eiwitten en eiwitcomplexen te identificeren en karakteriseren. Boons wordt onderscheiden vanwege zijn bijdrage aan het begrijpen van de structuur en functie van complexe suikerverbindingen in menselijke cellen.

Eerder dit jaar ontvingen Heck en Boons een TOP-PUNT subsidie van 2 miljoen euro van NWO Chemische Wetenschappen voor hun project: Combining chemical synthesis and analysis to reveal the biology regulated by protein glycosylation.

De American Chemical Society Awards gelden binnen de scheikunde als zeer prestigieus en worden vrijwel uitsluitend toegekend aan Amerikaanse onderzoekers. De Awards worden tijdens bijeenkomsten van de American Chemical Society in maart en augustus 2016 uitgereikt.

Lees het persbericht van de universiteit Utrecht.

Bron: NWO