Chemici Bert Weckhuysen en Emmo Meijer koninklijk onderscheiden

28 april 2015

Chemici Bert Weckhuysen en Emmo Meijer hebben vrijdag 24 april een koninklijke onderscheiding ontvangen. Weckhuysen is onderscheiden tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw en Meijer tot Officier in de orde van Oranje Nassau.

Bert Weckhuysen

Weckhuysen behoort tot de internationale top van zijn vakgebied en onderscheidt zich bovendien door zijn grote inzet voor de toepassing van zijn onderzoek voor een duurzame samenleving. Daarnaast draagt hij met zijn leiderschap binnen en buiten de Universiteit Utrecht op hoog niveau bij aan de innovatie- en onderzoeksstrategie van de Nederlandse chemie. Bert Weckhuysen is lid van het gebiedsbestuur NWO Chemische Wetenschappen.

Emmo Meijer (r) ontvangt de koninklijke onderscheiding van minister Kamp (l)

Emmo Meijer is één van de grootste industriële wetenschappers van deze tijd en een bruggenbouwer tussen wetenschap en bedrijfsleven. Hij bekleedde functies bij onder meer DSM, Unilever en FrieslandCampina en is buitengewoon hoogleraar in Eindhoven. Meijer is voormalig voorzitter van het gebiedsbestuur NWO Chemische Wetenschappen.Bron: NWO