Bouwstenen van Leven: van matchmaking naar call

16 december 2015

Op 17 november werd het matchmakingsevenement voor het NWO programma ‘Bouwstenen van Leven’ georganiseerd. Meer dan 120 deelnemers bezochten deze bijeenkomst. De call for proposals zal omstreeks half januari 2016 gepubliceerd worden. De deadline voor indiening is 14 april 2016.

Een aantal  presentaties en ruim 30 korte pitches nodigden uit tot discussies onder de deelnemers tijdens de matchmakingbijeenkomst op 30 november. Het evenement werd georganiseerd om nieuwe interdisciplinaire verbanden te leggen op het vlak van bouwstenen van leven voor een verbeterd begrip en benutting van (multi)cellulaire systemen.

NWO lanceert half januari 2016 het programma Bouwstenen van Leven om een aantal urgente wetenschappelijke en maatschappelijke uitdagingen op het grensvlak van de fysica, chemie, biologie, informatica en systeemanalyse aan te gaan. Bouwstenen van Leven is een cross-sectoraal programma van de NWO-gebieden: Aard- en Levenswetenschappen, Chemische Wetenschappen, Natuurkunde en Medische Wetenschappen en de participerende Topsectoren Agri&Food, Chemie, High Tech Systems & Materials, Life Sciences & Health en Tuinbouw en Uitgangsmaterialen. Het doel van het programma is om interdisciplinaire onderzoeksprojecten in publiek-privaat-samenwerkingsverband te vormen. Voor deze call for proposals is een budget van circa 10 miljoen euro beschikbaar.
 
Meer informatie over het programma

De call for proposals zal omstreeks half januari 2016 gepubliceerd worden. De deadline voor indiening is 14 april 2016.

Bron: NWO