Universiteit Utrecht en NIOZ willen impuls geven aan water en klimaat

10 november 2014

De Universiteit Utrecht en het NWO-instituut Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) hebben op 6 november een intentieverklaring ondertekend. De partijen willen kijken hoe ze de samenwerkingsrelatie sterk kunnen intensiveren. Deze langdurige samenwerking zal een impuls geven aan een gezamenlijk internationaal profiel op het gebied van water en klimaat.

Toponderwijs en -onderzoek

Universiteit Utrecht en NIOZ geven impuls aan water en klimaat

De Universiteit Utrecht onderscheidt zich wereldwijd onder meer op het strategisch thema Sustainability. Daarbinnen valt toonaangevend onderzoek naar o.a. klimaat en mariene- en eco-systemen. Het NWO-instituut NIOZ doet zowel fundamenteel als frontier toegepast wetenschappelijk onderzoek om kennis te verzamelen over estuaria, zeeën en oceanen. Het onderzoek aan het NIOZ is over de hele linie van excellente kwaliteit, zo blijkt ook uit de meest recente door NWO uitgevoerde internationale onderzoekbeoordeling.

Volgende stap in langdurige samenwerkingsrelatie

De twee kennisinstellingen werken al meer dan 25 jaar samen op de gebieden van mariene en klimaatwetenschappen. Nu willen de instellingen deze samenwerking een sterke impuls geven.

Bron: NWO

Contact

Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Communicatie, via +31 (0)70 344 07 29 of mail naar: