Spinoz@Night: Een avond met de top van de Nederlandse wetenschap

16 september 2014

73 Nederlandse wetenschappers hebben hem al ontvangen: de NWO-Spinozapremie. Het is de hoogste onderscheiding in de Nederlandse wetenschap. Een deel van die wetenschappers bespreekt op vrijdagavond 3 oktober bij Spinoz@Night in Dudok Den Haag welke grenzen van het kennen en kunnen in de afgelopen 20 jaar verlegd zijn en welke grenzen zij zelf nog willen gaan verleggen. Spinoz@Night wordt gepresenteerd door Eva Jinek en Winfried Baijens.

Eva JinekEva Jinek

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) reikt de NWO-Spinozapremies dit jaar voor de 20ste keer uit. Dat wordt gevierd met een nieuw publieksevenement: Spinoz@Night. Spinoz@Night is een avond vol wetenschap in het teken van de NWO-Spinozapremie. Tijdens Spinoz@Night ontvangt Eva Jinek aan de talkshowtafel een aantal van de topwetenschappers die de NWO-Spinozapremie in de afgelopen 20 jaar hebben ontvangen.

Topwetenschappers

Te gast zijn onder andere: natuurkundige Gerard ’t Hooft, Spinozalaureaat en Nobelprijswinnaar, en Erik Verlinde, die zijn carrière als natuurkundige begon bij ’t Hooft en in 2011 zélf de NWO-Spinozapremie ontving. Ook nemen trekvogelecoloog Theunis Piersma, migraine-expert Michel Ferrari, neurowetenschapper Peter Hagoort en milieutechnoloog Mark van Loosdrecht plaats aan tafel. 

Quest Test

 

Baruch Spinoza, foto: Jenny BayensBaruch Spinoza, foto: Jenny Bayens

Het populairwetenschappelijke tijdschrift Quest legt met Quest Test Nederland de vreemdste vraagstukken voor aan de lezers van Quest. Bij Spinoz@Night presenteert Quest een aantal opvallende resultaten… Het publiek wordt bovendien aan een test onderworpen: wie durft de grenzen van de groep op te zoeken?

Weekend van de wetenschap

Spinoz@Night is voor iedereen met belangstelling voor de wereld om zich heen, de toekomst en de wetenschap en gaat vooraf aan Het Weekend van de Wetenschap op zaterdag 4 en zondag 5 oktober.

Kaartjes bestellen

Een kaartje voor Spinoz@Night kost €12,50 en is te bestellen via www.nwo.nl/spinozanight. Het eerste drankje is bij de prijs inbegrepen.

Op 3 oktober kan iedereen in café Dudok Den Haag zelf actief meedoen en -denken via Twitter. Ook is de avond te volgen via een Livestream die op de websites van Spinoz@Night, Quest en Het Weekend van de Wetenschap.

Bron: NWO

Contact

Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Communicatie, via +31 (0)70 344 07 29 of mail naar: