Samenwerking Parlement en Wetenschap officieel van start

2 oktober 2014

Wetenschapsorganisaties NWO, KNAW, De Jonge Akademie en VSNU zijn een structurele samenwerking aangegaan met de Tweede Kamer. Hans Clevers (president KNAW), Jeroen Geurts (voorzitter De Jonge Akademie), Karl Dittrich (voorzitter VSNU) en Jos Engelen (voorzitter NWO) ondertekenden woensdag 1 oktober samen met de voorzitter van de Tweede Kamer, Anouchka van Miltenburg, het convenant voor het project “Parlement en Wetenschap”. Hiermee wordt de pilot die 3 jaar geleden begon nu voor onbepaalde tijd voortgezet.

Hans Clevers (president KNAW), Jeroen Geurts (voorzitter De Jonge Akademie), Karl Dittrich (voorzitter VSNU) en Jos Engelen (voorzitter NWO) ondertekenden woensdag 1 oktober samen met de voorzitter van de Tweede Kamer, Anouchka van Miltenburg, het convenant voor het project “Parlement en Wetenschap”Hans Clevers (president KNAW), Jeroen Geurts (voorzitter De Jonge Akademie), Karl Dittrich (voorzitter VSNU) en Jos Engelen (voorzitter NWO) ondertekenden woensdag 1 oktober samen met de voorzitter van de Tweede Kamer, Anouchka van Miltenburg, het convenant voor het project “Parlement en Wetenschap”. Credits: Hans Kouwenhoven

De ondertekening vond plaats tijdens een zogenoemde ‘ontbijtbijeenkomst’, in aanwezigheid van onder andere Tweede Kamerleden en wetenschappers. Deze bijeenkomsten bieden de mogelijkheid om op informele wijze met wetenschappers van gedachten te wisselen over een thema.

Hans Clevers (president KNAW), Jeroen Geurts (voorzitter De Jonge Akademie), Karl Dittrich (voorzitter VSNU) en Jos Engelen (voorzitter NWO) ondertekenden woensdag 1 oktober samen met de voorzitter van de Tweede Kamer, Anouchka van Miltenburg, het convenant voor het project “Parlement en Wetenschap”Credits: Hans Kouwenhoven

Ontbijtbijeenkomsten zijn één van de instrumenten waarvan Kamerleden gebruik kunnen maken, naast de wetenschappelijke factsheet en de netwerkverkenning. Een wetenschappelijke factsheet is een weergave van de wetenschappelijke stand van zaken op een beleids- of kennisterrein. De netwerkverkenning is een document dat de Kamer snel een overzicht geeft van wetenschappers, onderzoeksgroepen en onderzoeksinstituten met expertise op een specifiek gebied, bijvoorbeeld ter voorbereiding op een rondetafelgesprek.

Meer informatie


Bron: NWO

Contact

Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Communicatie, via +31 (0)70 344 07 29 of mail naar: