Minister Bussemaker reikt promotiebeurzen voor leraren uit

10 februari 2014

Tijdens een feestelijke uitreiking bij NWO op maandag 10 februari 2014 ontvingen 37 leraren een promotiebeurs uit handen van minister Bussemaker van OCW. Deze leraren gaan promotieonderzoek doen aan een universiteit, dat uitmondt in een proefschrift. NWO zorgde voor de beoordeling en selectie van de onderzoeksvoorstellen.

Uitreiking Promotiebeurs voor lerarenUitreiking Promotiebeurs voor leraren: in het midden minister Jet Bussemaker naast NWO-voorzitter Jos Engelen. Klik voor een grotere versie. Credits: Arie Wapenaar/NWO

Minister Bussemaker toonde zich in haar speech verheugd dat steeds meer leraren kiezen voor een promotietraject om zich zo verder te ontwikkelen, binnen of buiten hun vakgebied. 'Niet alleen worden zij betere leraren, ook hun school profiteert van die extra kennis en ervaring. Met als belangrijkste eindresultaat dat onze leerlingen straks nog beter onderwijs krijgen.'

Hoe kunnen kinderen die nieuw zijn in Nederland zo snel mogelijk hun woordenschat vergroten? Wat is de betekenis van improvisatie in de muziek van de 19de eeuw? Kan het digitale schoolbord de natuurkunde-les verbeteren? Drie van de 37 onderwerpen waar de nieuwe lichting talentvolle leraren de komende jaren promotieonderzoek naar zullen doen. 


Veel animo voor promotietraject

De promotiebeurs is gestart in 2011 en is populair onder leraren. Inmiddels hebben meer dan honderd leraren een promotiebeurs ontvangen. De beurs is bedoeld voor leraren uit het primair-, voortgezet-, middelbaar beroeps-, hoger beroeps-, en speciaal onderwijs die willen promoveren. In 2013 hebben 162 leraren een beurs aangevraagd voor een beschikbaar aantal van 37 beurzen. Het aantal promotiebeurzen is uitgebreid om zo meer leraren de kans te bieden om zichzelf verder te ontwikkelen en de aansluiting tussen universiteiten en scholen te versterken. In 2014 en 2015 krijgen honderdvijftig leraren de kans om promotieonderzoek te doen. 

 


Bron: NWO

Contact

Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Communicatie, via +31 (0)70 344 07 29 of mail naar: