Vierde call voor Open Research Area (ORA) binnenkort open

3 oktober 2014

De partners van ORA, waaronder NWO, hebben een vierde ronde georganiseerd voor gezamenlijke aanvragen in de sociale wetenschappen. Naar verwachting zal de call medio oktober gepubliceerd worden. De Franse partner in ORA, l’Agence National de Recherche (ANR) is lead agency voor deze ronde, en op hun site zal alle informatie over de call, en alle benodigde formulieren beschikbaar zijn. De call wordt ook op de site van NWO gepubliceerd, met de relevante informatie voor Nederlandse aanvragers.

De call staat open voor gezamenlijke onderzoeksprojecten in de sociale wetenschappen in Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Projectteams moeten bestaan uit partners uit twee of meer deelnemende landen. Er is in totaal 4,5 miljoen euro beschikbaar. De sluitingsdatum voor het indienen van aanvragen is 15 januari 2015.

ORA is een initiatief van vier nationale organisaties voor wetenschappelijk onderzoek met als doel de internationale samenwerking op het gebied van de sociale wetenschappen te versterken. Dit zijn:

  • L'Agence nationale de la recherche (ANR, Frankrijk)
  • Deutsche Forschungsgemeinschaft (DFG, Duitsland)
  • Economic and Social Research Council (ESRC, VK)
  • NWO Maatschappij-en Gedragswetenschappen (NWO-MaGW)

 

Sinds 2010 zijn drie rondes georganiseerd. In de eerste ronde (2010) zijn vijftien projecten gefinancierd, waarvan negen met Nederlandse bijdrage. In de tweede ronde (2011/2012) zijn tien projecten gefinancierd, allen met Nederlandse bijdrage. De National Science Foundation (NSF) uit de Verenigde Staten heeft aan de derde ronde deelgenomen naast de Europese ORA partners. In deze ronde zijn vijftien projecten gefinancierd, twaalf van hen met een Nederlands team.

Meer informatie over ORA en de lopende projecten is vinden op de programmapagina van ORA.

Bron: NWO

Kenmerken

Wetenschapsterrein

Maatschappij- en Gedragswetenschappen

Programma

Open Research Area Plus

Speerpunt

Internationaal samenwerken (2011-2014)