Beter geheugen bij ideale temperatuur

15 april 2014

Het werkgeheugen van mensen functioneert beter als ze werken in een omgevingstemperatuur waarbij zij zich het prettigst voelen. Dat stellen de Leidse psychologen Lorenza Colzato en Roberta Sellaro vast na onderzoek. Ze publiceren erover in Psychological Research.

Voor het eerst onderzocht

Dat klimaat en temperatuur invloed hebben op hoe je je voelt, weet iedereen uit ervaring. Maar hoe zit het met ons denkvermogen? Heeft omgevingstemperatuur daar ook effect op? Uit het weinige onderzoek dat daar naar is gedaan, blijkt dat koelere omgevingen de cognitieve prestaties bij ingewikkelde denktaken bevorderen. Als eersten onderzochten Colzato en Sellaro of iemands werkgeheugen beter werkt als de omgevingstemperatuur perfect aansluit bij zijn of haar voorkeur.

N-back test

Om de invloed van omgevingstemperatuur op cognitieve vaardigheden te onderzoeken, voerden Colzato en Sellaro tests uit onder twee groepen deelnemers. De ene groep had een voorkeur voor een koele omgeving, de andere voor een warme. De testpersonen moesten denktaken uitvoeren in drie verschillende ruimtes. In de eerste was de temperatuur 25 graden Celsius, in de tweede 15 graden en in de derde stond de thermostaat op 20. De denktaak die de testpersonen moesten verrichten was de zogenoemde N-back test. Op een computerscherm verscheen telkens een andere letter. De testpersonen moesten aangeven of de letter die ze zagen dezelfde was als de letter die ze twee stappen eerder hadden gezien.

Idee bevestigd

De testpersonen bleken beter te presteren in een vertrek met een temperatuur die hun voorkeur had. Het vermoeden is dat werken bij voorkeurstemperatuur ‘egodepletie’ tegengaat: energiebronnen die nodig zijn om mentale taken uit te kunnen voeren drogen minder snel op. ‘De resultaten bevestigen het idee dat temperatuur het cognitief vermogen beïnvloedt. Werken bij een voor iemand ideale temperatuur kan efficiency en productiviteit bevorderen', aldus Colzato en Sellaro.

Dit onderzoek is mogelijk gemaakt met een Vidi-financiering uit de Vernieuwsingsimpuls van NWO.

 


Bron: Universiteit Leiden

Kenmerken

Wetenschapsterrein

Maatschappij- en Gedragswetenschappen

Programma

Speerpunt

Investeren in talent en vrij onderzoek (2011-2014)