Minister Opstelten opent Alert Online 2014

Startschot op 27 oktober bij NWO

17 september 2014

Van 27 oktober tot en met 6 november 2014 vindt de derde editie plaats van Alert Online; de landelijke awareness campagne over cyber security.

De campagne Alert Online heeft als belangrijkste doel het bewustzijn over cyber security bij overheid, bedrijfsleven en consumenten te bevorderen. Op 27 oktober geeft Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie het startschot van de campagne bij NWO.

NWO stimuleert kennisbenutting in cyber security

Dit jaar is het thema ‘kennis over cyber security’: hoe krijgen we kennis over cyber security in onze samenleving op een hoger niveau? Want alleen alert zijn, is niet genoeg. Je moet ook weten wat je zelf kunt doen om je veilig en bewust op het internet te kunnen bewegen. NWO vindt het daarom belangrijk om kennisbenutting te stimuleren op het gebied van cyber security. Dit doet ze door bijvoorbeeld publiek-private samenwerking te bevorderen. Ook daagt NWO onderzoekers uit om na te denken over toepassingen van hun onderzoek voor de samenleving. Wetenschappelijk onderzoek levert kennis en vaardigheden op die door de samenleving gebruikt kunnen worden, zoals bij het ontwikkelen van instrumenten ter bevordering van digitale veiligheid. Een voorbeeld van kennisbenutting in cyber security is het onderzoeksprogramma Cybersecurity. Het programma omvat meerdere wetenschapsgebieden, zoals ICT-innovatie, veiligheid en juridische aspecten. Ook werken de onderzoekers samen met verschillende relevante partijen voor hun onderzoek.  

NWO hoofdpartner van Alert Online 2014

Onder de paraplu van Alert Online zijn verschillende initiatieven van overheid, wetenschap en bedrijfsleven gebundeld. NWO is samen met SURFnet en Kennisnet een van de hoofdpartners van Alert Online 2014, en zal optreden als host van de kick-off van de campagne op 27 oktober.

Meer informatie


Bron: NWO

Kenmerken

Wetenschapsterrein

Exacte Wetenschappen Maatschappij- en Gedragswetenschappen Technische Wetenschappen

Programma

Cyber Security

Speerpunt

Bevorderen van kennisbenutting (2011-2014) Samenwerken in thema's (2011-2014)