Gezocht: Vijftig IT-onderzoekers die binnen één week aan vijf ICT-case studies willen werken

11 september 2014

NWO Exacte Wetenschappen en Technologiestichting STW organiseren dit jaar voor de tweede keer de workshop ICT with Industry van 13 t/m 17 oktober in samenwerking met het Lorentz Center in Leiden. Ongeveer vijftig IT-onderzoekers van Nederlandse universiteiten zullen gedurende een week intensief samenwerken aan wetenschappelijke uitdagingen, die aangedragen zijn door vijf deelnemende bedrijven: CBS, CCS, Intech, Thales en Vector Fabrics.

De onderzoekers gaan in verschillende teams gedurende een week werken aan vijf wetenschappelijke ICT-uitdagingen, die door de deelnemende industriële partners zijn ingebracht. Naast het gezamenlijk werken aan wetenschappelijke vraagstukken is het doel van de workshop een netwerkplatform voor informatica-onderzoekers en industriële partners te creëren. De workshop zal naar verwachting leiden tot een aantal nieuwe publicaties en/of onderzoeksinitiatieven en nieuwe samenwerkingsverbanden voor onderzoek tussen de informatica en de industrie.

De vijf deelnemende bedrijven en de case study-titels zijn:

CCS: Een beter verzekeringsproces op basis van ongestructureerde data CBS: D-POD; Nederlands Privacy Behoud Open Data InTech: WaterData; Verzamelen Runtime Gegevens over Complexe Water Systemen Thales: Veilige beslissingsondersteuning in sterk gedistribueerde omgevingen met meerdere grote heterogene datasets
Vector Fabrics: Schaalbare dynamische data race voorspelling

Aanmelden voor 5-daagse workshop ICT with Industry in Lorentz Center Leiden:
NWO en STW zijn op zoek naar IT-onderzoekers van Nederlandse universiteiten die van 13 tot 17 oktober het aandurven om met vijftig andere onderzoekers vijf ICT-case studies op te lossen. ICT with Industry 2014: voor meer informatie of aanmelden.

Uitnodiging eindpresentatie 17 oktober:
Op 17 oktober van 15-17 uur presenteren de onderzoekteams de resultaten van de workshop ICT with Industry 2014 aan de deelnemende bedrijven in het Lorentz Center in Leiden. Er zijn ook plaatsen beschikbaar voor ICT onderzoekers en beleidsmedewerkers bij universiteiten,  overheidsorganisaties, ziekenhuizen, banken en bedrijven die mogelijk interesse hebben in deelname aan de workshop in 2015. Voor meer informatie of aanmelden voor de slotpresentatie op vrijdag 17 oktober (let op! er is een beperkt aantal plaatsen) kunt u contact opnemen met:  
Margriet Jansz (STW): m.jansz@stw.nl
Rosemarie van der Veen-Oei (NWO): r.vanderveen@nwo.nl

Over NWO en STW
NWO en STW verbinden ICT-wetenschappers en bedrijfsleven, met als drijfveer stimuleren van wetenschap en overdragen van kennis tussen onderzoekers en industrie.  Als initiatiefnemers van de workshop ICT with Industry zorgen ze voor een succesvolle netwerkactiviteit en kennisoverdracht tussen de betrokken partijen.  

Bron: NWO