Lanthio Pharma chemische Start-up van het Jaar

20 november 2014

Het bedrijf Lanthio Pharma uit Groningen heeft maandag 18 november 2014, tijdens de chemische conferentie CHAINS, de Gouden Kiem, de prijs voor de beste chemische start-up van het jaar in ontvangst genomen.

Naast de onderscheiding in de vorm van een beeldhouwwerk ontving Lanthio Pharma uit handen van jury voorzitter Bert-Jan Lommerts, een cheque van 18.750 euro. Dit bedrag moet het bedrijf besteden aan een onderzoeksproject in samenwerking met een universiteit.

Genomineerden

Drie bedrijven waren genomineerd uit alle inzendingen:

  • Lanthio Pharma (Groningen)
  • Noviosense (Nijmegen)
  • Tagworks Phamaceuticals (Eindhoven)

Zij mochten zich presenteren aan de jury. Aan de hand van het interview en alle toegezonden informatie koos de jury uiteindelijk de winnaar. 

Jury voorzitter Bert-Jan Lommerts lichtte de keuze van de jury toe:  “De jury was onder de indruk van alle drie de kandidaten, bewonderenswaardig zijn hun passie, hun harde werk en hun innovaties. De drie genomineerden werden beoordeeld op drie criteria: waardecreatie, innovatie en ambitie. De winnaar valt op door zijn business development. Het bedrijf was succesvol bij de onderhandelingen over een technologie platform. Dit genereert een cash flow, welke het bedrijf in staat stelt om een focus op haar kernactiviteiten ambities te houden: om nieuwe ontdekkingen en innovaties te leveren aan gezondheidszorg.”

Bron: NWO