Internationale workshops en schools, CECAM, Lausanne

Wilt u een workshop houden op het gebied van Computational Science in 2015?

24 april 2014

Voorstellen kunnen tot 11 juli 2014 bij CECAM (Centre Européen de Calcul Atomique et Moléculaire) worden ingediend. NWO Natuurkunde en Chemische Wetenschappen nemen samen deel in CECAM.

CECAM is op zoek naar vernieuwende voorstellen en voorstellen voor de ontwikkeling van software, met toepassing op relevante problemen in de materiaal- en levenswetenschappen. Als belangrijke onderwerpen noemt CECAM onder andere computational biology, network modelling, attosecond timescales, active colloids, density matrix renormalization group, multiscale modelling. Van de uitkomsten wordt verwacht dat ze richtinggevend zijn voor hun vakgebied.

De workshops kunnen gehouden worden in Zwitserland of in een van de 18 bij CECAM aangesloten onderzoekinstituten, onder andere in Nederland. Workshops duren meestal 3 dagen met 20 tot 50 deelnemers, maar CECAM staat open voor andere ideeën.

Naast workshops is er ruimte voor circa 20 tutorials of schools waar jonge onderzoekers een goede kennis van de verschillende facetten van de Computational Science kunnen ontwikkelen, deels in Zwitserland en  op andere locaties. 

 


Bron: NWO