Pieter Eikelboom (ABN Amro) wint Nationale Schrijfwedstrijd

20 november 2014

Pieter Eikelboom heeft donderdag 20 november in het Tolhuis in Amsterdam de Gouden Veer 2014 voor de beste tekst over geldzaken ontvangen. De jury van de Nationale Schrijfwedstrijd vond zijn versie van de Algemene Voorwaarden van de aansprakelijkheidsverzekering van ABN Amro de beste uit 85 inzendingen uit de financiële wereld, met teksten over bankrekeningen en hypotheken, pensioenen en verzekeringen.

Eikelboom, senior verzekeringsspecialist bij ABN Amro, ontving de prijs uit handen van Merel van Vroonhoven, bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). 'Pieter Eikelboom heeft met zijn team in zijn nieuwe versie van de voorwaarden voor de aansprakelijkheidsverzekering van ABN Amro alle zeilen bijgezet om de klant zo duidelijk mogelijk te vertellen wat die verzekering wel en niet dekt, welke procedures er gelden, welke mogelijkheden en uitkomsten zich kunnen voordoen,' lichtte zij de keuze van de jury toe. Daarmee heeft hij de grootste stap voorwaarts gezet om de ingewikkelde verzekeringsvoorwaarden vol juridisch jargon, zo te formuleren dat de klanten begrijpen wat er staat vóór ze er hun handtekening onder zetten.

Volgens de jury lieten alle inzendingen zien dat financiële dienstverleners enorm hun best doen om klanten met duidelijke teksten tegemoet te komen, de een met overtuigender resultaten dan de ander. In deze tijd noodzakelijk in de strijd om marktaandeel én voor het vertrouwen in de sector.

Beryl Ho, communicatieadviseur bij ING, werd tweede met haar overzichtelijke beschrijving van de Overstapservice van de ING, voor nieuwe klanten die hun rekening bij een andere bank opzeggen. De overige drie genomineerden waren Sybilla Bantema, Muriël Blok en Marcel van Dommelen met toegankelijke teksten over hypotheken van Aegon, Delta Lloyd en Centraal Beheer Achmea.

De Nationale Schrijfwedstrijd/de Gouden Veer 2014 is een gezamenlijk initiatief van Schouten Nelissen, Rijksuniversiteit Groningen, de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en Tekstblad, tijdschrift over tekst en communicatie.

Overhandiging Gouden Veer door Merel van Vroonhoven, voorzitter bestuur van de Autoriteit Financiële Marketen (AFM) aan de winnaar Pieter Eikelboom (ABN-AMRO).  Fotograaf: Jenny van Bremen-Boom (NWO)Overhandiging Gouden Veer door Merel van Vroonhoven, voorzitter bestuur van de Autoriteit Financiële Marketen (AFM) aan de winnaar Pieter Eikelboom (ABN-AMRO). Fotograaf: Jenny van Bremen-Boom (NWO)

Bron: NWO

Kenmerken

Wetenschapsterrein

Geesteswetenschappen Maatschappij- en Gedragswetenschappen ZonMw (gebied)

Programma

Begrijpelijke taal

Speerpunt

Samenwerken in thema's (2011-2014) Thema: Samenleven onder spanning (2011-2014)