Topsector Life Sciences & Health creëert nieuwe financieringsmogelijkheden voor kennisinstellingen, bedrijven en gezondheidsfondsen

23 januari 2013

LSH Plaza, het 'loket' van de topsector Life Sciences & Health, publiceert de 'LSH Impulse Call'. Doel van de call is om samenwerkingsverbanden tussen (MKB) bedrijven, gezondheidsfondsen en kennisinstellingen te stimuleren, wanneer die samenwerking gericht is op kwalitatief betere oplossingen die tevens bijdragen aan reductie van zorgkosten.

De call maakt het daarmee mogelijk om direct patiëntenbelang te koppelen aan wetenschappelijke expertise en de kennis en ervaring om producten op de markt te brengen. In totaal is een budget beschikbaar van 24 miljoen euro, inclusief de bijdragen vanuit gezondheidsfondsen (cash), bedrijven (cash en in kind), TKI toeslag en kennisinstellingen (in kind).

Deze (vooralsnog) eenmalige call wordt gepubliceerd in het kader van het topsectorenbeleid, en wordt mogelijk gemaakt met behulp van de TKI-toeslag die binnenkomt dankzij bestaande private bijdragen in lopende publiek-private programma's. De call strekt zich uit over alle roadmaps van LSH, dus ook over de roadmap Health Technology Assessment and Quality of Life.

Naast deze call wordt ook de generieke TKI toeslag toegankelijk gemaakt door middel van het 'LSH Match Programma'. Samenwerkingsverbanden tussen bedrijven en kennisinstellingen, inclusief bilaterale samenwerkingen, kunnen een toeslag krijgen afhankelijk van de cash bijdrage van bedrijven aan een project.

In de regeling is 5 miljoen euro TKI toeslag beschikbaar volgens een first come – first served principe. Het totale budget, inclusief bijdragen van bedrijven en kennisinstellingen is afhankelijk van het type onderzoek dat wordt uitgevoerd: fundamenteel, translationeel of toegepast onderzoek.

Meer informatie over de LSH Impulse Call en het LSH Match programma is te vinden op http://www.lifescienceshealth.com.

 

Bron: NWO

Kenmerken

Wetenschapsterrein

Geesteswetenschappen ZonMw (gebied)

Programma

Kwaliteit van leven en gezondheid

Speerpunt

Thema: Kwaliteit van leven (2007-2010) Samenwerken in thema's (2011-2014)