Tijdschrift Experiment NL 2013 te downloaden

28 november 2013

Het tijdschrift Experiment NL 2013 is vanaf vandaag te downloaden via de NWO-website. Het tijdschrift bundelt verhalen over wetenschappelijk onderzoek in Nederland. In deze editie onder andere aandacht voor hoe wiskundigen meehelpen mensenlevens te redden, de verrassingen van fundamenteel onderzoek, water buiten ons zonnestelsel en de belevingswereld van criminelen.

Experiment NL 2013

NWO stimuleert kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap door het beste onderzoek te selecteren en te financieren. Daarnaast draagt NWO zorg voor het bevorderen van de overdracht van kennis van door NWO gefinancierd onderzoek naar de maatschappij. Samen met tijdschrift Quest, dat een groot publiek kennis laat maken met wetenschappelijk onderzoek, brengt NWO daarom jaarlijks een klein deel van het scala aan interessant en relevant wetenschappelijk onderzoek in Nederland in beeld in Experiment NL.

Experiment NL is te downloaden via www.nwo.nl/experimentnl en is een gezamenlijke productie van NWO en tijdschrift Quest. Het tijdschrift viel eerder deze maand op de mat bij ruim 80.000 Quest-abonnees. In Experiment NL vertellen toponderzoekers uit alle vakgebieden van de Nederlandse wetenschap over hun onderzoek.

 

Over NWO

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is met een budget van 625 miljoen euro per jaar een van de grootste wetenschapsfinanciers in Nederland. NWO stimuleert kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap door het beste onderzoek te selecteren en te financieren. NWO beheert onderzoeksinstituten van (inter)nationaal belang, geeft mede richting aan het wetenschappelijk onderzoek in Nederland en brengt wetenschap en maatschappij bij elkaar. Onderzoeksvoorstellen worden beoordeeld en geselecteerd door vooraanstaande wetenschappers uit binnen- en buitenland. Dankzij financiering van NWO kunnen meer dan vijfduizend wetenschappers onderzoek doen.

 

Bron: NWO

Kenmerken

Wetenschapsterrein

NWO-breed Sociale en Geesteswetenschappen Toegepaste en Technische Wetenschappen Maatschappij- en Gedragswetenschappen Exacte en Natuurwetenschappen

Contact

Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Communicatie, via +31 (0)70 344 07 29 of mail naar: