Nomineer voor Eurekaprijs voor wetenschapscommunicatie 2013

24 april 2013

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) nodigen u uit om wetenschappers en journalisten te nomineren voor de Eurekaprijs voor wetenschapscommunicatie 2013.

Nomineren van wetenschappers en journalisten voor de Eurekaprijs 2013 is mogelijk tot en met 8 mei 2013. U gebruikt daarvoor het formulier op de website van de KNAW.

Voor de Eurekaprijs komen wetenschappers en journalisten in aanmerking die in staat zijn gebleken wetenschappelijk onderzoek op een uitstekende manier naar een breed publiek te kunnen uitdragen. Zowel individuen als teams komen in aanmerking voor de prijs. 

We denken hierbij aan:

  • pers-/boekpublicatie: boek(en), serie(s) samenhangende artikelen in dag-/week-/maandbladen, brochures;
  • multimediaproducties: documentaire(s), (serie) uitzendingen/internetsites, sociale media;
  • dramaproducties, tentoonstellingen, en andere evenementen die de publieke belangstelling voor wetenschappelijk onderzoek bevorderen.

Een kandidaat moet in Nederland werkzaam zijn en worden voorgedragen door een organisatie of persoon werkzaam in de wetenschap, wetenschapscommunicatie  of journalistiek.

Sinds 2012 reiken NWO en de KNAW gezamenlijk een jaarlijkse prijs uit aan een wetenschapper en journalist voor de beste prestatie in het toegankelijk maken van wetenschappelijke kennis en inzichten voor een breed publiek. De winnaars ontvangen ieder 12.500 euro. De prijsuitreiking vindt plaats op 1 oktober 2013 tijdens de opening van het Weekend van de Wetenschap. De eerste Eurekaprijs werd vorig jaar uitgereikt aan bioloog Freek Vonk en wetenschapsjournalist en programmamaker Rob van Hattum. De Eurekaprijs wordt meegefinancierd door het Van Walree Fonds.

Voor meer informatie

 


Bron: NWO