Onderzoekers gezocht voor The Big Data Challenge

Wedstrijd “Enlighten Your Research 4” van start

28 februari 2013

Utrecht, 28 februari 2013 – Vandaag start de inschrijving voor de vierde editie van de succesvolle wedstrijd “Enlighten Your Research” (EYR4). Deze wedstrijd daagt wetenschappers uit om een impuls te geven aan hun onderzoek. Potentiële deelnemers verrichten onderzoek dat baat heeft bij de verwerking en analyse van zeer grote hoeveelheden (of een grote diversiteit aan) wetenschappelijke data. Onderzoekers uit alle wetenschapsgebieden zijn welkom.

Enlighten Your Research 4 is een initiatief van SURF, SURFnet, SURFsara, het Netherlands eScience Center (NLeSC) en NWO. Onderzoekers kunnen via deze unieke samenwerking profiteren van eenvoudig te gebruiken hoogwaardige ICT-faciliteiten voor wetenschappelijk onderzoek.

Deelnemers aan EYR4 maken kans op toegang tot dataopslag, rekencapaciteit en visualisatie van SURFsara, geavanceerde netwerkverbindingen van SURFnet en ondersteuning bij het correct laten aansluiten van onderzoeksvraagstukken op deze ICT-faciliteiten door NLeSC. Bovendien ontvangen de winnaars een geldprijs van 20.000 euro.

Informatiebijeenkomst

Op 27 maart vindt een informatiebijeenkomst plaats bij SURFnet in Utrecht. Tijdens deze bijeenkomst wordt een toelichting gegeven hoe de aangeboden ICT-faciliteiten en ondersteuning ingezet kunnen worden door onderzoekers. Ter inspiratie presenteren twee winnaars van eerdere edities van de wedstrijd hun resultaten. Daarnaast geven de organisatoren informatie over de voorwaarden om voor deelname in aanmerking te komen.

Inschrijven voor deze bijeenkomst of direct aanmelden voor de wedstrijd kan via www.surf.nl/EYR

 

Bron: NWO

Kenmerken

Wetenschapsterrein

Exacte Wetenschappen Netherlands e-Science Center (NLeSC) Chemische Wetenschappen Maatschappij- en Gedragswetenschappen