Tweede call voor Chinees-Nederlandse samenwerking voor onderzoek en innovatie

22 maart 2013

NWO en het Chinese ministerie van Wetenschap en Technologie (MoST) investeren in internationale samenwerking tussen bedrijven en wetenschap. In de ronde van 2013 kunnen drie tot vier projecten worden gehonoreerd. De deadline voor het indienen van een preproposal bij NWO is 2 mei 2013. De deadline in China is 30 april.

Binnen de onderzoeksprojecten van dit programma werken vier partijen samen: een Chinese industriële partner, een Nederlandse industriële partner, een Chinese academische onderzoeksinstelling en een Nederlandse academische onderzoeksinstelling. Op deze manier kunnen beide landen profiteren van elkaars sterktes om innovatie te versnellen.

Ten opzichte van de pilot-ronde van 2012 is de aanvraagprocedure vereenvoudigd. Een andere verandering is dat projecten nu een minimale omvang van vier tijdelijke onderzoekers moeten hebben (twee in Nederland, twee in China).

Ronde 2012

In de pilot-ronde van 2012 hebben NWO en MoST twee projecten gehonoreerd, een binnen de Chemische Wetenschappen en een binnen de Exacte Wetenschappen. Prof. dr. R.F. Mudde van de TU Delft is de Nederlandse projectleider van het project "Rational Design and Scale-up of Aerobic Industrial Fermentation Process". De Nederlandse samenwerkingspartner is DSM. Naast dit chemieproject is het ICT-project “LED Enabled Liberation of Light via New Form Factors (LIVE)” van Prof.dr.ir. G.Q. Zhang van de TU Delft toegekend. Industriepartner van dit project is Philips Lighting. Beide projecten zijn begin dit jaar van start gegaan.

Meer informatie

Bron: NWO

Kenmerken

Wetenschapsterrein

Chemische Wetenschappen Exacte Wetenschappen

Speerpunt

Internationaal samenwerken (2011-2014)