Bekendmaking NWO-Spinozalaureaten op 10 juni

Aankondiging hoogste onderscheiding in de Nederlandse wetenschap

30 mei 2013

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) maakt maandag 10 juni om 16.00 uur bekend welke wetenschappers de NWO-Spinozapremie 2013 in ontvangst mogen nemen. De premie van 2,5 miljoen euro, te besteden aan wetenschappelijk onderzoek, is de hoogste onderscheiding in de Nederlandse wetenschap. Pers is, na aanmelding, van harte welkom.

NWO-Spinozapremie

NWO kent de NWO-Spinozapremies jaarlijks toe aan drie of vier in Nederland werkzame onderzoekers die naar internationale maatstaven tot de absolute top van de wetenschap behoren. De NWO-Spinozalaureaten doen voortreffelijk en baanbrekend onderzoek dat een grote uitstraling heeft. Zij zijn een inspiratie voor jongere onderzoekers.

Gelegenheid voor interviews met de NWO-Spinozalaureatene bekendmaking van de NWO-Spinozalaureaten van 2013 start om 16.00 uur. NWO-voorzitter Jos Engelen zal bekend maken wie de laureaten zijn. Vanaf 17.00 uur zijn de NWO-Spinozalaureaten beschikbaar voor interviews, foto’s en het maken van afspraken. Interviewaanvragen kunnen worden gericht aan de afdeling persvoorlichting van NWO (zie onderstaande contactinformatie).

Over de NWO-Spinozapremie De NWO-Spinozapremie bestaat sinds 1995. De toekenningen komen op voordracht tot stand. De voorgedragen kandidaten worden door een internationale commissie beoordeeld.

Raadpleeg www.nwo.nl/spinozalaureaten (foto's, alle laureaten sinds 1995 of www.nwo.nl/spinoza (informatie over procedure) voor meer informatie over de NWO-Spinozapremie.

Op 27 september 2013 vindt de feestelijke uitreiking van de NWO-Spinozapremies in de Nieuwe Kerk in Den Haag plaats. De laureaten presenteren daar hun onderzoek en hun plannen met de premie.

Spinozapremies en het stimuleren van wetenschappelijk talent
De NWO-Spinozapremie is naast de erkenning van het werk van vooraanstaande onderzoekers de grootste persoonsgebonden vorm van wetenschapsfinanciering in Nederland. NWO stimuleert daarnaast getalenteerde wetenschappers met de Vernieuwingsimpuls bestaande uit Veni, Vidi en Vici voor startende, meer ervaren en gevestigde wetenschappers. Door het wetenschappelijke talent van nu een impuls te geven, versterkt NWO het potentieel van hoogopgeleide onderzoekers en investeert zij in de toekomst van de Nederlandse wetenschap, zodat deze van hoge kwaliteit blijft, concurrerend op wereldniveau.

Over NWO
De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is een van de grootste wetenschapsfinanciers in Nederland. NWO stimuleert kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap door het beste onderzoek te selecteren en financieren. NWO beheert onderzoeksinstituten van (inter)nationaal belang, geeft mede richting aan het wetenschappelijk onderzoek in Nederland en brengt wetenschap en maatschappij dichter bij elkaar. Onderzoeksvoorstellen worden beoordeeld en geselecteerd door vooraanstaande wetenschappers uit binnen- en buitenland. Dankzij financiering van NWO kunnen meer dan 5000 wetenschappers onderzoek doen.

 

---

Meer informatie
De bekendmaking vindt plaats op 10 juni om 16.00 uur in het Museon, Stadhouderslaan 37 te Den Haag, als slot van Bessensap, jaarlijkse ontmoeting van onderzoekers, media en voorlichters

Wij verzoeken u uw komst te melden bij:

  • NWO persvoorlichting
  • t. : +31 (0)70 344 07 41, nwo_nieuws@nwo.nl
  • maandag 10 juni na 16.30 uur staan het persbericht over de laureaten en foto's op www.nwo.nl.

 

Bron: NWO

Contact

Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Communicatie, via +31 (0)70 344 07 29 of mail naar: