19 jonge onderzoekers naar buitenland met Rubicon van NWO

12 december 2013

Negentien startende wetenschappers kunnen met financiering van NWO onderzoek gaan doen in het buitenland. NWO biedt recent gepromoveerde wetenschappers binnen het Rubiconprogramma ruimte om onderzoekservaring op te doen aan internationaal vooraanstaande instituten in het buitenland.

19 jonge onderzoekers naar buitenland met Rubicon van NWO

De jonge wetenschappers zullen onder andere onderzoek doen naar de effecten van kindermishandeling, eigenschappen van 2D-organische nanostructuren, luizen, mieren en hun darmflora en loonarbeid en slavernij in het Nederlandse Atlantische rijk. In de alfabetische lijst van gehonoreerde onderzoekers staan korte beschrijvingen van alle onderzoeksprojecten.

92 onderzoekers dienden een aanvraag in voor Rubicon, negentien van hen ontvangen nu financiering. Dertien laureaten gaan naar de VS, drie naar Groot-Brittannië, één naar Duitsland, één naar Zweden en één laureaat blijft in Nederland.

Rubicon

Ervaring in het buitenland is voor veel wetenschappers een belangrijk onderdeel van hun cv. De gehonoreerden kunnen met hun financiering uit Rubicon tot 24 maanden onderzoek doen. De hoogte van de financiering is afhankelijk van de gekozen bestemming en de duur van het verblijf. Per jaar kan NWO in drie ronden in totaal zo'n 60 jonge onderzoekers financieren binnen Rubicon. Rubicon is gericht op recent gepromoveerde wetenschappers. NWO financiert binnen de talentlijn bestaand uit Rubicon, Veni, Vidi en Vici onderzoekers in verschillende fasen van hun carrière.

 

Over NWO

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is met een budget van 625 miljoen euro per jaar een van de grootste wetenschapsfinanciers in Nederland. NWO stimuleert kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap door het beste onderzoek te selecteren en te financieren. NWO beheert onderzoeksinstituten van (inter)nationaal belang, geeft mede richting aan het wetenschappelijk onderzoek in Nederland en brengt wetenschap en maatschappij bij elkaar. Onderzoeksvoorstellen worden beoordeeld en geselecteerd door vooraanstaande wetenschappers uit binnen- en buitenland. Dankzij financiering van NWO kunnen meer dan vijfduizend wetenschappers onderzoek doen.

Meer informatie


Bron: NWO

Contact

Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Communicatie, via +31 (0)70 344 07 29 of mail naar: