17 jonge onderzoekers naar buitenland met Rubicon van NWO

2 juli 2013

Zeventien startende wetenschappers gaan onderzoek doen in het buitenland dankzij het programma Rubicon van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Met Rubicon geeft NWO pas gepromoveerde wetenschappers de kans om onderzoekservaring op te doen aan internationaal vooraanstaande instituten in het buitenland.

17 jonge onderzoekers naar buitenland met Rubicon van NWO

Negentig onderzoekers dienden een aanvraag in voor Rubicon, zeventien van hen ontvangen nu financiering. Tien laureaten gaan naar de VS, vier naar Groot-Brittannië, één naar Duitsland, één naar Zwitserland en één naar Italië. De laureaten gaan voor een periode van 24 maanden naar het buitenland. Ervaring in het buitenland is voor veel wetenschappers een belangrijk onderdeel van hun cv.

Onderzoek

De jonge wetenschappers zullen onder andere onderzoek doen naar chronische darmontsteking, taalevolutie, slapende tumorcellen en het supersnel waarnemen van nanostructuren. In de alfabetische lijst van gehonoreerde onderzoekers staan korte beschrijvingen van alle onderzoeksprojecten.

Rubicon

De gehonoreerden kunnen met hun financiering uit Rubicon tot 24 maanden onderzoek doen. De hoogte van de financiering is afhankelijk van de gekozen bestemming en de duur van het verblijf. Per jaar kan NWO zo'n 60 jonge onderzoekers financieren binnen Rubicon. Het programma Rubicon is vernoemd naar de rivier die Julius Caesar overstak voordat hij aan zijn zegereeks begon die uiteindelijk leidde tot de uitspraak 'veni, vidi, vici'.

Over NWO

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is een van de grootste wetenschapsfinanciers in Nederland. NWO stimuleert kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap door het beste onderzoek te selecteren en financieren. NWO beheert onderzoeksinstituten van (inter)nationaal belang, geeft mede richting aan het wetenschappelijk onderzoek in Nederland en brengt wetenschap en maatschappij dichter bij elkaar. Onderzoeksvoorstellen worden beoordeeld en geselecteerd door vooraanstaande wetenschappers uit binnen- en buitenland. Dankzij financiering van NWO kunnen meer dan 5000 wetenschappers onderzoek doen.

Meer informatie

 


Bron: NWO

Contact

Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Communicatie, via +31 (0)70 344 07 29 of mail naar: