Juniorquiz 2011 genomineerd voor de Cinekid Publieksprijs

8 oktober 2012

De genomineerden voor de prestigieuze Cinekid Kinderkastprijzen zijn bekend. De Kinderkastprijzen worden uitgereikt aan de beste Nederlandstalige jeugdtelevisieprogramma’s van het afgelopen jaar in de categorieën fictie en non-fictie. Genreoverstijgend wordt tevens de UPC Gouden Cinekid Kinderkast uitgeloofd. De winnaar van deze prijs ontvangt een geldbedrag van € 7.500,-.

Nationale Wetenschapsquiz Junior

Er zijn dit jaar 63 televisieprogramma’s ingestuurd voor een Cinekid Kinderkastprijs. De vakjury, bestaande uit Lisa Wade, Christine van Stralen, Pieter Verhoeff, Anneke de Lind van Wijngaarden en Jenny Booms, selecteert daaruit de genomineerden voor de juryprijs fictie en non-fictie.

Ook zijn de programma’s op scholen vertoond, waarna de leerlingen konden stemmen op hun favoriete programma. Uit deze stemming zijn de publieksnominaties voor fictie en non-fictie voortgekomen. De publieksnominaties worden 20 oktober uitgezonden op Zapp.

De Nationale Wetenschapsquiz Junior 2011, een samenwerking van NWO en de VPRO, is genomineerd voor de Publieksprijs in de categorie Non-fictie. De andere kandidaten voor de prijs zijn de programma's Het Klokhuis maakt geschiedenis van de NTR en Checkpoint van de EO.

 De winnaars worden op 26 oktober tijdens de prijsuitreiking van het Cinekid Festival bekendgemaakt.

Bron: NWO