Staatssecretaris Zijlstra reikt Valorisation Grants uit

5 september 2012

Staatsecretaris Halbe Zijlstra (OCW) reikt op vrijdag 7 september de Valorisation Grants van STW uit. Met de Valorisation Grants ondersteunen NWO en STW ondernemende onderzoekers. De uitreiking vindt plaats bij NWO in Den Haag. Pers is, na aanmelding, van harte welkom.

Tweemaal per jaar biedt de Technologiestichting STW met de Valorisation Grants onderzoekers de kans om hun vernieuwende idee om te zetten naar de werkelijkheid. Op 4 juli jl. heeft STW aan 24 ondernemende onderzoekers een Valorisation Grant toegekend. Op 7 september zullen de onderzoekers hun Grant uit handen van staatssecretaris Zijlstra in ontvangst nemen.

Vruchtbaarheidstest en mentaal gamen

Tijdens de uitreiking zullen twee van de Grant-winnaars vertellen over hun onderzoek. Boris Reuderink zal een eerste fase-Grant van 25.000 euro in ontvangst nemen voor zijn onderzoek naar het mentaal aansturen van een game. Zijn doel: digitaal iets doen voordat je zelf wist dat je het van plan was. De tweede spreker, Loes Segerink, ontvangt een tweede fase-Grant van 200.000 euro. Zij werkt onder andere aan een simpele thuistest waarmee mannen hun vruchtbaarheid kunnen meten.

Aanmelden

De uitreiking start om 11.45 uur en vindt plaats bij NWO, Laan van Nieuw Oost-Indië 300 te Den Haag. Pers kan zich aanmelden via: voorlichting@nwo.nl.

Over de Valorisation Grants

De Valorisation Grants zijn opgezet door STW. De Valorisation Grant is een persoonsgebonden subsidie aan ondernemende onderzoekers voor het ontwikkelen van innovatieve high-tech bedrijvigheid op basis van hun vernieuwende wetenschappelijke ideeën. In het kader van de Strategische Agenda Hoger onderwijs Onderzoek en Wetenschap maakte OCW in 2011 10 miljoen extra vrij bedoeld voor versterking van de valorisatie instrumenten van STW in den brede.

Over NWO

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is met een budget van ruim 500 miljoen euro per jaar een van de grootste wetenschapsfinanciers in Nederland. NWO stimuleert kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap door het beste onderzoek te selecteren en te financieren. NWO beheert onderzoeksinstituten van (inter)nationaal belang, geeft mede richting aan het wetenschappelijk onderzoek in Nederland en brengt wetenschap en maatschappij dichter bij elkaar. Onderzoeksvoorstellen worden beoordeeld en geselecteerd door vooraanstaande wetenschappers uit binnen- en buitenland. Dankzij financiering van NWO kunnen meer dan vijfduizend wetenschappers onderzoek doen.

Bron: NWO

Kenmerken

Wetenschapsterrein

Technische Wetenschappen

Contact

Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Communicatie, via +31 (0)70 344 07 29 of mail naar: