26,9 miljoen voor Research Centre for Functional Molecular Systems

15 november 2012

Een consortium van onderzoekers van de TU Eindhoven, Radboud Universiteit Nijmegen en Rijksuniversiteit Groningen krijgt 26,9 miljoen euro van het rijk voor een onderzoekscentrum voor functionele moleculaire systemen.

De ambitie is om complete controle te krijgen over moleculaire zelfassemblage, bijvoorbeeld om nanomotortjes te maken en dynamische biomaterialen voor weefselreparatie in het lichaam, en om grip te krijgen op efficiënte meervoudige katalyseprocessen zoals die in cellen plaatsvinden.

Centraal in de realisatie van het project staan drie topinstituten van de drie universiteiten. Dat zijn het Instituut voor Complexe Moleculaire Systemen (ICMS) in Eindhoven, het Instituut voor Moleculen en Materialen (IMM) in Nijmegen en het Stratingh Institute for Chemistry in Groningen. De subsidie komt uit het programma Zwaartekracht, waarvoor NWO adviseerde over de selectie van de teams van wetenschappers. Met Zwaartekracht geven OCW en NWO een nieuwe impuls aan samenwerking op het hoogste wetenschappelijke niveau.

De betrokken onderzoekers zijn: prof. dr. E.W. Meijer (TU/e), prof. dr. B.L. Feringa (RUG), prof. dr. ir. R.A.J. Janssen (TU/e), prof. dr. R.J.M. Nolte (RU), prof. dr. ir. J.C.M. van Hest (RU), prof. dr. S. Otto (RUG).

 Lees het bericht van de TU/e over deze subsidie voor het Research Centre for Functional Molecular Systems

Bron: NWO