Bessensap 2016

Op vrijdag 10 juni 2016 organiseerde de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), in samenwerking met de Vereniging voor Wetenschapsjournalistiek- en communicatie Nederland (VWN) het evenement Bessensap. Locatie was dit jaar De Rode Hoed in Amsterdam. Bessensap is hét event dat journalisten, wetenschappers en voorlichters bij elkaar brengt. Tijdens verschillende programma onderdelen kwamen recente ontwikkelingen in zowel de wetenschap als de wetenschapscommunicatie aan de orde. Centraal thema was dit jaar ‘de wetenschapper als activist’.

Bessensap beeldmerk

De dag werd afgesloten met de bekendmaking van de NWO-Spinozapremie, de hoogste onderscheiding in de Nederlandse wetenschap.

Meer informatie


Wist u dat? ...Bessensap zijn naam ontleent aan een gedicht van Daan Zonderland (1909-1977)? 'Er was eens een professor/ Die at betonnen pap/ Dat deed hij niet uit honger/ Maar voor de wetenschap/ Zijn vrouw stond luid te huilen/ En riep bij ied're hap:/ 'Ach, Hendrik neem tenminste/ Een beetje bessensap.' (De blikken fluit, Utrecht 1948)

Bekijk de video-impressie van Bessensap 2016Bekijk de video-impressie van Bessensap 2016

Foto's

Sfeerfoto's Bessensap 2016

Sfeerfoto's Bessensap 2016 - 2