Bessensap 2015

Op vrijdag 12 juni 2015 vond Bessensap plaats in het New Babylon Meeting Center in Den Haag. Met circa 500 journalisten, voorlichters en onderzoekers was het een succesvolle dag.

Naast lezingen waren er brede updates, een live-interview over de comeback van eugenetica en het traditionele Kijkje in de Keuken. Nieuw onderdeel was dit jaar De Etalage, waarin zes wetenschappers hun onderzoek zo overtuigend mogelijk presenteerden aan een kritisch panel van journalisten. Winnaar hiervan is Jasper Nijkamp met zijn presentatie ‘Met de TomTom naar de tumor’. Een ander nieuw onderdeel was de Eurekaprijs, dit jaar uitgereikt aan de oprichters van de Universiteit van Nederland en aan de makers van de documentaire ‘Ik ben Alice’. De dag werd afgesloten met de bekendmaking van de NWO-Spinozapremies 2015.

In het programmaboekje is de samenvatting van alle lezingen te vinden met de contactgegevens van de onderzoekers die het presenteerden. Ook de voorstellen van onderzoekers die helaas geen plek in het programma konden krijgen zijn hierin terug te vinden.

Een sfeerimpressie van de dag is te vinden in de Storify, met een selectie uit de vele tweets die zijn verstuurd, inclusief foto’s en filmpjes.


Meer informatie