Synergy Conference 2020

Synergy is een eendaagse conferentie op 6 februari 2020 voor met name onderzoekers, van aio’s en postdocs tot hoogleraren, uit de sociale en geesteswetenschappen. Ook professionals vanuit de overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties zijn welkom.

Illustratie Synergy Conference 2019

Synergy staat symbool voor de belangrijkste doelstellingen van de dag: het versterken van de connectie en samenwerking tussen onderzoekers onderling en met andere stakeholders.

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de inhoud van het programma. Nieuws over sprekers en sessies wordt bekend gemaakt via www.synergy-ssh.nl, NWO-SGW social mediakanalen en de NWO-SGW nieuwsbrief.

Thema: Changing Societies

De rode draad van de dag is het thema Changing Societies; een onderwerp dat twee unieke kernkwaliteiten van de sociale en geesteswetenschappen omvat. Ten eerste, het gegeven dat maatschappijen voortdurend veranderen en dat we graag willen begrijpen waar die veranderingen vandaan komen en wat de gevolgen zijn. Het beschrijven en analyseren van maatschappelijke verandering zijn bij uitstek het wetenschappelijk domein van SGW disciplines. Die disciplines leveren een historisch, economisch, cultureel, psychologisch, filosofisch, ethisch etc. perspectief en inzicht op het krachtenspel van verandering. Ten tweede, dankzij SGW onderzoek kunnen veranderingen in de huidige maatschappij niet alleen beter worden begrepen, maar ook voorspeld en eventueel gestuurd. De kennis helpt namelijk om verandering vanuit meerdere perspectieven te bezien.

Call for Sessions

Synergy 2020 is op zoek naar enthousiaste onderzoekers die deelnemers aan de jaarconferentie voor de sociale en geesteswetenschappen op creatieve wijze prikkelen met hun visie op uitdagingen in samenlevingen die in beweging zijn. We nodigen nadrukkelijk interdisciplinaire teams, jonge onderzoekers en iedereen met een idee voor interactieve en crossdisciplinaire parallel sessies uit een voorstel in te dienen. De deadline is 1 december. Meer informatie over de Call for Sessions inclusief selectiecriteria is hier te vinden.

Team Synergy 2020

Team Synergy 2020: Rob Heinsbroek, Lydia Langerwerf, Marije Severs, Shahnaz Bodeving, Jolanda Weerman, Yasmine Pentowski en Marleen Groen. Een externe adviescommissie bestaande uit onderzoekers en congresbureau Marloes&Co helpen Synergy 2020 vorm te geven en te organiseren.

Adviescommissie

 • Dr. K.H.A. Leurs (London School of Economics)
 • Dr. ir. G.J. de Ridder (VU)
 • Dr. T.P. Franssen (Universiteit Leiden)
 • Dr. A. Gupta (Wageningen University)
 • Dr. L. Steenbergen (Universiteit Leiden)
 • Rik Joosen (Erasmus Universiteit Rotterdam)
 • Prof. dr. N.F. Ramsey (Universiteit Utrecht)
 • Dr. W. Romeijnders MSc (Universiteit Groningen)
 • Prof. dr. M.P.G.M. Mous (Leiden University)
 • Christel van Eck (Wageningen University)
 • Hayat Ahlili (Utrecht University)
 • Dr. L.E. Oldenhof (Erasmus University Rotterdam)
 • Dr. G.R. Biesbroek (Wageningen University)
 • Dr. M.C.M. Corporaal (Radboud University)
 • Dr. Miko Flohr (Leiden University)
 • Dr. Liza Mügge  (University of Amsterdam)

Voor meer informatie over deze conferentie kunt u contact opnemen met de organisatie via e-mail synergy2020@nwo.nl.

Terugblik Synergy 2019

Op donderdag 7 februari kwamen ruim 200 wetenschappers bijeen in ’t Spant! in Bussum om de tweede editie van Synergy bij te wonen. Keynote-sprekers, experts en jonge talenten gingen met elkaar én het publiek in debat over de waarde en impact van onderzoek in de sociale en geesteswetenschappen in de volle breedte.

Een van de onderwerpen op deze dag was de impact van digitalisering op de wetenschap en op ons dagelijks leven. Welke invloed hebben big data en artificial intelligence bijvoorbeeld op sociaal- en geesteswetenschappelijk onderzoek? Wat voegt digitalisering van bronnen toe aan de wetenschap? Wat betekenen robotisering en virtual reality voor de maatschappij?

Impressies


Synergy Conference

Contact

Dhr. R.P.W. Heinsbroek Dhr. R.P.W. Heinsbroek +31 (0)70 3440987 synergy2020@nwo.nl