Synergy Conference

'Creating common ground for the social sciences and humanities'

Op 16 november 2017 organiseerde NWO-domein SGW voor het eerst de Synergy Conference voor onderzoekers uit de sociale en geesteswetenschappen met als thema dialoog en synergie.

Doel

Nu het NWO-domein Sociale en Geesteswetenschappen alle onderzoeksdisciplines in de sociale en gedragswetenschappen en de geesteswetenschappen ondersteunt is de vraag hoe die kansen voor inspirerende nieuwe netwerken en nieuwe richtingen voor strategie en beleid kunnen benutten. Hoe bereiken we synergie en wat moet NWO doen om dit te ondersteunen en te faciliteren?

Programma

Het programma biedt ruimte om kennis te maken met elkaar en met het bestuur van NWO Sociale en Geesteswetenschappen en om met elkaar in gesprek te gaan over actuele vraagstukken. Hoe kunnen data-infrastructuren het onderzoek in de sociale en geesteswetenschappen aanjagen?  Hoe beoordeel je aanvragen uit meer dan 40 verschillende disciplines? Wat kunnen we doen aan aanvraagdruk? Praat erover mee op 16 november.

Het programma biedt tevens een keynote lezing van Chad Gaffield, hoogleraar Geschiedenis en digitalisering aan de Universiteit van Ottawa en voormalig president van de Social Sciences and Humanities Research Council van Canada.

Professor Stan Gielen, voorzitter van de raad van bestuur van NWO, zal de dag afsluiten.

Voertaal

Engels

Voor wie

Onderzoekers en professionals en andere geïnteresseerden vanuit de sociale en geesteswetenschap

Wanneer

Donderdag 16 november van 9:30 - 17.30 uur

Meer Informatie en registratie

Aanmelden is niet meer mogelijk. Het maximum van 200 deelnemers is inmiddels bereikt.

 


Contact

Mw. Marja Berendsen Communicatieadvseur domein Sociale en Geestewetenschappen Mw. Marja Berendsen Communicatieadvseur domein Sociale en Geestewetenschappen +31(0)70 349 43 65 m.berendsen@nwo.nl