Spinoz@Night

Vrijdag 2 oktober 2015

Eva Jinek en Winfried Baijens in gesprek met de top van de Nederlandse wetenschap.

Kijk mee via onze livestreamverbinding van 20.30 tot 21.30 uur of kom langs bij Dudok Den Haag. De laatste kaarten zijn alleen nog aan de deur te koop.

Hoogleraren Cisca Wijmenga en Rene Janssen ontvingen op 14 september 2015 de NWO-Spinozapremie, de hoogste onderscheiding in de Nederlandse wetenschap. Wat betekent de NWO-Spinozapremie van 2,5 miljoen euro voor een wetenschapper? Hoe zijn ze in wetenschappelijke top van Nederland terechtgekomen?


Spinozanight 2014. Beeld: Sascha Schalkwijk

Jong talent

Naast de gevestigde top van de wetenschap komen ook jonge talenten aan bod; onderzoekers die nog aan het begin van hun carrière staan. Wat kunnen we van hen verwachten en hoe zien zij de toekomst? Winfried Baijens onderzoekt met leerlingen van het Rijswijks Lyceum hoe de jeugd aankijkt tegen wetenschap en wetenschappers. Welke wetenschappers kennen zij en wie zijn hun helden? Wat betekent wetenschap voor hen en wat zijn hun dromen voor de toekomst? Tijdens Spinoz@Night een verslag van dit bezoek.

Zelf meedoen

Populairwetenschappelijk tijdschrift Quest en hoogleraar Cisca Wijmenga willen weten hoe Nederland denkt over DNA. Quest maakte speciaal hiervoor een QuestTest met allerlei dilemma's en vragen rondom DNA-onderzoek. Jinek en Wijmenga bespreken de resultaten tijdens Spinoza@night met Quest-hoofdredacteur Thomas Hendriks.

Wil je er bij zijn?

Kaarten kun zijn alleen nog aan de deur te koop en er is maar een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Vrijdag 2 oktober 2015
20.00 – 22.00 uur
Café Brasserie Dudok Den Haag
Kaarten € 12,50

De avond wordt ook live uitgezonden via livestream op de websites van NWO, Quest en Het Weekend van de Wetenschap.


Topwetenschappers ontmoeten bij Dudok

3 en 4 oktober 2015, Dudok Arnhem, Rotterdam & Tilburg

In het Weekend van de Wetenschap presenteren de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) samen met Dudok Arnhem, Dudok Rotterdam en Dudok Tilburg de Spinoza@night pop-up wetenschapper. Wil jij een lezing volgen terwijl je een lekker taartje eet? Dat kan! Geneticus Cisca Wijmenga, promovendus Nele Zickert en organisch chemicus René Janssen houden op zaterdag 3 en zondag 4 oktober een lezing bij een van de vestigingen van Dudok.


Partners Spinoz@night