NWO & ARIAS Smart Culture Working Conferentie 2018

Exposing artistic research, exploring new collaborations

NWO en ARIAS organiseren samen de Smart Culture Working Conferentie in Utrecht om het concept van Arts, Research & Science te verkennen.


Datum: 16 November 2018
Tijd: 09.00 am – 05.45 pm
Locatie: Het Huis Utrecht

Deze Smart Culture Working Conferentie besteedt speciale aandacht aan de vier PhD-projecten van het NWO-programma 'PhD Research in the Arts'. NWO heeft dit programma in 2010 opgezet in samenwerking met de Mondriaan Stichting. Het programma is bedoeld om onderzoek in de kunsten te ondersteunen als onderdeel van de universitaire praktijk. Met dit exposium kunnen afgevaardigden, de promovendi en doctoraatsstudenten verkennen wat het kunst- en wetenschapstraject oplevert.

Deze conferentie heeft een onderzoekend en activerend karakter: er is een 'exposium' over onderzoek in de kunsten en vier workshops waarin de relatie tussen kunst en wetenschap in vier thema's wordt verkend: 'Kunst en reflectie op kunst', 'Bio Art and Design', 'Inclusiviteit & Queer community' en 'Kunst en Technologie '.

Jonas Staal, Lonnie van Brummelen, Jeremiah Day en Yvonne Dröge Wendel hebben elk een geschikte vorm gekozen om hun onderzoek tentoon te stellen. Vier referenten zullen nadenken over de relatie tussen deze vier onderzoeksprojecten en het bredere onderzoeksveld.

NWO organiseert de Smart Culture Conferentie samen met ARIAS omdat zij het doel van NWO onderschrijven om onderzoek in de kunsten onder de aandacht van een breder publiek te brengen.