Smart Culture Conference

Smart Culture Conference wil onderzoekers van universiteiten, hogescholen en kunst- en cultuurinstellingen inspireren en hen verbinden op het snijvlak van kunst, cultuur en wetenschap.Voor het najaar van 2018 staat er een eendaagse Smart Culture Arts&Culture conferentie op de planning. Dus noteer vast in de agenda 16 november 2018. In 2019 zal er weer een internationaal tweedaagse Smart Culture Conference worden georganiseerd.

2017: 'Exploring Integrated Arts & Culture Research'

Tijdens 'Exploring Integrated Arts & Culture Research' Smart Culture Conference 2017 stond de toekomst van het onderzoek voor kunst en cultuur centraal. Meer dan 100 onderzoekers van universiteiten, hogescholen en kunst- en cultuurinstellingen kwamen op 23 en 24 november bij elkaar in De Rode Hoed in Amsterdam. Sprekers waren professor Premesh Lalu en professor Paulo de Assis. Uitkomst: nieuwe inzichten, kansen voor samenwerking en meer behoefte aan discussie.

> Lees verder: Smart Culture Conference 2017: een terugblik

Agenda 2018

  • Discussions on artistic research
  • Discussions on PhD’s in the arts
  • Discussions on the future of museum research
  • Discussions on the future of the arts&culture research collaboratories: ACPA, HKU/UU, RASL, ARIAS, MCICM, Research Centre Art&Society

Blijf op de hoogte van data en locaties via de nieuwsbrief topsector Creatieve Industrie.

Onderzoeksmogelijkheden: NWO-call

In de loop van 2018 zal er een nieuw financieringsinstrument Smart Culture Kunst & Cultuur worden ontwikkeld. Verder heeft NWO de ambitie om in de nabije toekomst ook een call op te stellen voor artistiek onderzoek.


Smart Culture Conference 2017

Sprekers in 2017 professor Premesh Lalu en professor Paulo de Assis gingen dieper in op het belang en de toekomst van kunst- en cultuuronderzoek.

Contact

Mw. drs. J.J. van Kersen Mw. drs. J.J. van Kersen +31 (0)70 3494572 j.vankersen@nwo.nl