Smart Culture Conference x Beyond Human Festival

Smart Culture Conference wil onderzoekers van universiteiten, hogescholen en kunst- en cultuurinstellingen inspireren en hen verbinden op het snijvlak van kunst, cultuur en wetenschap.

Dit jaar vindt de Smart Culture Conference plaats op 6 november 2019 en wordt deze in nauwe samenwerking met de Brave New World Conference – Beyond Human Festival georganiseerd.

De focus van het Beyond Human Festival is hoe toekomstige technologie het menselijk leven zal beïnvloeden. Tijdens onze evenementen raken de werelden van kunst en cultuur, filosofie, wetenschap, technologie en verhalen elkaar.
De Smart Culture Conference krijgt een interactief programma met twee hoofdtracks, verschillende debatten, een hackathon en veel netwerkmogelijkheden.

Programma

Onze keynote spreker is James Bridle, de Britse journalist en kunstenaar die zich richt op de rol van technologie in de samenleving. Zijn kunst wordt over de hele wereld tentoongesteld en zijn journalistieke stukken zijn onder andere gepubliceerd in Wired, The Atlantic en The Guardian.

Track I:

 • Inzichten in NWO SMART CULTURE onderzoeksprojecten

Track II:

 • Thematische interactieve sessies over:
  Bio Art & Design
  Artificial Intelligence
  Sustainable Development Goals
  Art & Technology
  Reflections on Art & Science

We hopen een inspirerende omgeving te creëren voor toekomstige onderzoekssamenwerkingen. U bent van harte uitgenodigd om deel te nemen. U kunt op de hoogte blijven door een e-mail te sturen naar smartcultureconference@nwo.nl.
De uitnodigingen worden eind september verstuurd.

Meer informatie over het financieringsinstrument Smart Culture