Science with Industry

NWO is mede-organisator van de jaarlijkse workshops ICT with Industry, Life Sciences with Industry, Physics with Industry en de Studiegroep Wiskunde met de Industrie om samenwerking en kennisuitwisseling tussen de academische wereld en de industrie aan te moedigen. Deze serie workshops is in de loop van de tijd ontstaan nadat in 1998 voor het eerst Studiegroep Wiskunde met de Industrie in Leiden werd georganiseerd. De workshops volgen het model van de originele Oxford workshops, die al sinds 1968 worden georganiseerd. In een stimulerende setting, werken jonge wetenschappers en onderzoekers uit de industrie nauw samen om binnen een week innovatieve oplossingen te vinden voor wetenschappelijk uitdagende en commercieel belangrijke R&D-cases.

Waarom deze workshops?

Het doel van deze vier workshops is onderzoekers uit de informatica, life sciences, wis- en natuurkunde (PhD's, postdocs en meer ervaren onderzoekers), actief mee te laten helpen om problemen uit de industrie op te lossen en hen kennis te laten maken met het bedrijfsleven. Zij werken hierbij samen met senior onderzoekers uit de bedrijfs- en academische wereld. Bedrijven komen door middel van de workshops in contact met talent en vinden nieuwe oplossingen voor hun R&D-vraagstukken.

Deelnemen als onderzoeker

Wil je je netwerk vergroten, vind je het leuk om problemen op te lossen en wil je waardevolle ervaring opdoen in een commerciële werkomgeving? Dan is een Science With Industry de perfecte kans.

Deelnemen als bedrijf

Deelnemen aan een Science with Industry workshop is een uitgelezen kans om samen te werken met academici en in contact te komen met talent. De samenwerking kan bijdragen aan het vinden van nieuwe oplossingen voor complexe R&D vraagstukken. Er wordt een beperkte financiële bijdrage van bedrijven gevraagd, deze varieert per workshop.

Life Sciences with Industry

Eerstvolgende editie: 11 - 15 november 2019
Deadline voor bedrijven: 30 april 2019
Deadline voor deelnemers: 16 september 2019
Meer informatie: LsWI pagina 2019

Physics with Industry

Eerstvolgende editie: 18 - 22 november 2019
Deadline voor bedrijven: 14 mei 2019
Deadline voor deelnemers: 24 september 2019
Meer informatie: PwI pagina 2019

ICT with Industry

Eerstvolgende editie: 20 - 24 januari 2020
Deadline voor bedrijven: 31 mei 2019
Deadline voor deelnemers: 17 november 2019
Meer informatie: Ga naar de IPN website

Studiegroep Wiskunde met de Industrie (Mathematics with Industry)

Eerstvolgende editie: 27 januari - 31 januari 2020
Deadline voor bedrijven: nog niet bekend
Deadline voor deelnemers: nog niet bekend
Meer informatie(engelstalig): Ga naar de SWI website