Science Café Den Haag

Big data, de ruimte, gezond oud worden en klimaatverandering: een greep uit het aanbod van Science Café Den Haag.

De Nationale Wetenschapsagenda organiseert in 2019 en 2020 vier Science Cafés in samenwerking met De Nationale Wetenschapsagenda (NWA), NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek), TU Delft en Studium Generale Delft, Universiteit Leiden en Studium Generale Leiden, De Haagse Hogeschool, Central Innovation District, Gemeente Den Haag en ZonMw. Dankzij deze samenwerking kan er geput worden uit een brede poule van actuele onderwerpen en topsprekers met diverse achtergronden.

Datum en locatie

  • Datum: dinsdag 19 november 2019
  • Tijdstip: 20:00-21:15 met aansluitend een borrel
  • Locatie: PAARD Den Haag

Aanmelden

De toegang is gratis, iedereen is welkom, maar wel even aanmelden vooraf.


Ontmoetingsplek voor wetenschap

Science Café Den Haag is dé ontmoetingsplek voor het publiek om in contact te komen met wetenschappers. Deze avond zijn er geen collegebanken, geen monologen, geen gladde presentaties, maar wetenschappers die spreken over hun passie en hierover in gesprek gaan met het publiek.

De avond wordt gepresenteerd door wetenschapsjournalist Eveline van Rijswijk. Eveline is ook bekend van het programma Universiteit van Nederland en ze presenteert het radioprogramma ‘Focus’ bij de NTR. Zij zorgt ervoor dat de avond in een ontspannen atmosfeer plaatsvindt en dat iedereen in de gelegenheid is om vragen te stellen en de discussie aan te gaan.

Welke onderwerpen komen aan bod?

In 2019 en 2020 komen de volgende thema’s aan bod:

  • Big Data l dinsdag 18 juni 2019
  • De Ruimte l dinsdag 19 november 2019
  • Zo lang mogelijk leven l dinsdag 11 februari 2020
  • Klimaatverandering l dinsdag 12 mei 2020

Meer informatie