Pump Your Career

Talentendag voor vrouwelijke wetenschappers

NWO en het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH) organiseren elke drie jaar Pump Your Career waar talent- en carrièreontwikkeling voor vrouwen in de wetenschap centraal staat. Pump Your Career vond plaats op woensdag 12 december in het Beatrix Theater Utrecht.

Pump Your Career- Zaal vol bezoekersPump your Career is het carrière evenement voor vrouwen in de wetenschap

Voor de wetenschap zijn diversiteit en inclusiviteit onontbeerlijk. Wil de wetenschap relevant zijn voor de samenleving, dan dient zij een afspiegeling te zijn van de verschillende identiteiten en belevingswerelden die de samenleving rijk is. Om de carrières van vrouwelijke wetenschappers te stimuleren, de doorstroom naar hogere posities te bevorderen en aandacht te creëren voor verschillende dimensies van diversiteit en inclusie organiseren de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en het Landelijk Netwerk Vrouwelijke Hoogleraren (LNVH) Pump Your Career. Het evenement is bedoeld voor personen werkzaam in de wetenschap (PhDs, postdocs, universitair (hoofd)docenten, hoogleraren, lectoren), beleidsmedewerkers en beleidsmakers t.a.v. genderdiversiteitsbeleid.

Pump Your Career is dé plek waar je in workshops, lezingen en meet&greets inspiratie opdoet en je vaardigheden kunt trainen. Natuurlijk is er ook gelegenheid om met elkaar te netwerken. Tijdens deze dag wordt tevens de Monitor Vrouwelijke Hoogleraren 2018 gepresenteerd.