Physics with Industry

Voor de 11e keer organiseert NWO met Lorentz Center de Physics with Industry workshop. Als PhD of postdoc ga je in teams aan de slag met een echt bedrijfsprobleem. Vijf dagen, vijftig natuurkundige, veel formules en gave ideeën. Ga met je team samen met een ervaren onderzoeker de uitdaging aan en zoek naar de oplossing. De workshop vindt plaats op 16 tot en met 20 november 2020. De locatie is het Lorentz Center@Oort in Leiden.

Voor bedrijven

Physics with Industry is een uitgelezen kans om een creatieve oplossing te vinden voor uw bedrijfscase. Kom in contact met talent. Laat u inspireren en verrassen. Voor deelname vragen wij een geringe financiële bijdrage.

Aanmelden

Dien uw vraagstuk in voor 1 juni 2020, 14:00 uur (CET) physicswithindustry@nwo.nl. Uw aanvraag moet worden ingediend samen met een geheimhoudingsverklaring (NDA). De Call for Companies en Ground Rules zijn te vinden in de bijlagen.

Voor deelnemers

Je krijgen nieuwe inzichten in fysica-gerelateerde problemen van bedrijven. Maak plezier samen met andere enthousiaste natuurkundige en breid je netwerk uit. Je doet ervaring op in een verfrissend ander format, gebaseerd op een team en een uitdagend doel.

De teams bestaan uit natuurkundige PhD studenten en postdocs van onderzoeksinstellingen uit Nederland en Europa. Aan elk team wordt een bedrijfsvertegenwoordiger toegevoegd samen met en een senior onderzoeker om de voortgang en wetenschappelijke kwaliteit te waarborgen.

Deelname is kosteloos. Als tegenprestatie verwachten we jouw aanwezigheid gedurende de workshop.

Als je deelneemt krijg je een certificaat met 48 studie-uren. Deze kun je mogelijk inwisselen voor ECTS bij je graduate school. We raden je aan dit vooraf te controleren bij je graduate school.

Aanmelden

Je kunt alvast je interesse mailen naar physicswithindustry@nwo.nl. Je ontvangt van ons een link naar het inschrijfformulier als de registratie open gaat.

Heb je een vraag? Stuur ons een mail.

Deelname

  1. Tijdens de registratie geef je jouw casusvoorkeur aan.
  2. De organisatie wijst elke deelnemer toe aan één casus van jouw voorkeur.
  3. Er ontstaan vijf teams van ongeveer tien personen. Inclusief bedrijfsvertegenwoordigers en senior wetenschapper.
  4. Na toewijzing stuur je een bevestiging van je deelname naar physicswithindustry@nwo.nl. Voor PhD studenten moet de begeleider hiervoor ondertekenen.
  5. Je ontvangt daarna relevante literatuur en andere documenten. Zo ben je goed voorbereid op de workshop.
  6. Neem een kijkje tijdens het bedrijfsbezoek van jouw case. Data volgen zodra de bedrijven bekend zijn.
  7. Voorafgaand aan de workshop teken je een non-disclosure agreement (NDA). Zie ook de bijlage Ground rules.

Meer informatie (Engels):