Physics with Industry - workshop

Algemeen

NWO organiseert sinds 2010 samen met het Lorentz Center de workshop Physics with Industry. Het doel van deze workshop is (jonge) fysici actief mee te laten helpen om problemen uit de industrie op te lossen, hen kennis te laten maken met het bedrijfsleven en bedrijven in contact te brengen met talent. Naast deze voordelen krijgen deelnemers een certificaat met 48 studie-uren, die (mogelijk) ingewisseld kunnen worden voor ECTS bij je eigen graduate school. (We raden aan dit vooraf te controleren bij je eigen graduate school indien van toepassing). Deelnemers zijn natuurkundigen van onderzoeksinstellingen uit Nederland en Europa (PhD studenten en postdocs), naast onderzoekers van de deelnemende bedrijven. Daarnaast is een aantal senior onderzoekers betrokken om de voortgang en wetenschappelijke kwaliteit te waarborgen.

Komende editie – Physics with Industry 2018

Van 26 tot 30 november 2018 vindt de negende editie van de workshop plaats. Onderzoekers die willen deelnemen aan de workshop Physics with Industry kunnen zich inschrijven via de website van het Lorentz Center. Dit is mogelijk tot 15 oktober 2018.

Aan workshop deelname zijn geen kosten verbonden. Als tegenprestatie verwachten wij aanwezigheid van de deelnemer gedurende de gehele workshop. Na selectie verwachten wij een bevestiging van je deelname op schrift (voor PhD studenten dient dit getekend te worden door je begeleider).

Belangrijke data

  • Industrial/social case submission deadline: 18 juni 2018
  • Deelnemers registratie deadline: 15 oktober 2018
  • Company/organisation visit: 23 november 2018
  • Physics with Industry workshop: 26 - 30 november 2018

Deelnemende bedrijven

De volgende bedrijven/organisaties nemen deel aan Physics with Industry 2018:

Locatie

Lorentz Center in Leiden.

Voorbereiding op de workshop

Deelnemers geven tijdens de registratie hun casusvoorkeur aan. Voorafgaand aan de workshop wijst de organisatie elke deelnemer toe aan één casus, waarbij uiteindelijk vijf teams ontstaan van ongeveer 10 personen (inclusief vertegenwoordigers van de bedrijven en een senior wetenschapper). De deelnemers ontvangen relevante literatuur en andere documenten, zodat zij met enige achtergrondkennis aan de workshop kunnen beginnen. Op 23 november vindt een bedrijfsbezoek plaats. Deelnemers tekenen voorafgaand aan de workshop een non-disclosure agreement (NDA) (zie bij Bijlagen het document Ground rules).

Resultaten

Op de webpagina van het Lorentz Center vindt u een impressie van de vorige PWI workshop en de toenmalige bedrijfscases. De verslagen van Physics with Industry 2010 tot en met 2017 zijn beschikbaar als pdf-bestand (zie onderaan).

Ervaringen

Ervaringen van bedrijven die in eerdere jaren deelnamen aan Physics with Industry:
"Physics with Industry was a real inspirational event for us. Bringing together young researchers from different fields of research and more experienced researchers from universities and industrial R&D was the best you can expect for working on your very specific subject. It helped us a lot to understand the limits of our approach of the problem, but also the good choices we made in treating the subject. Physics with Industry was for me a place where the fundamental research met the industrial application within a framework where the innovation was at home." - Nicolae Tomozeiu, Océ (2013)

"Door Physics with Industry konden wij in korte tijd veel kennis opdoen over een onderwerp dat voor ons relatief nieuw was. Dit heeft geresulteerd in een research studieproject bij NXP. Als dat een succes wordt nemen we waarschijnlijk weer contact op met de universitaire partners om ons te helpen bij langere termijn onderzoek. Naast de directe opbrengst in de vorm van kennis en contacten denk ik dat een workshop zoals Physics with Industry ook een extra stimulans is voor bedrijven om na te denken over de fundamentele limieten van hun huidige producten, een proces dat tot doorbraken en innovaties kan leiden." - Peter Steeneken, NXP (2010 en 2012)

Meer informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met:
Maria Sovago (+31306001368)
U kunt ook een mail sturen naar: physicswithindustry@nwo.nl.

Bijlagen (Engels)


Physics with Industry

Contact

dr. Maria Sovago +31 (0)30 600 13 68 | +31 (0)61 489 36 72 m.sovago@nwo.nl