Nacht van de Wetenschap 2017

Music inside out

In 2017 organiseerde NWO samen met de NWA (Nationale Wetenschapsagenda) en ZonMw voor de eerste keer de Nacht van de Wetenschap als onderdeel van het Weekend van de Wetenschap. Tijdens het Weekend van de Wetenschap kun je backstage een kijkje nemen bij bedrijven, instituten, universiteiten, instellingen en musea. Op meer dan 250 locaties in Nederland openen deze organisaties dan hun deuren voor het publiek.

Thema 2017: Music Inside Out

Tijdens de Nacht van de Wetenschap op vrijdag 6 oktober 2017 namen onderzoekers het publiek mee op een muzikale reis door de wetenschap.

Wat doet muziek met je brein? Kun je geluid filmen? Welke rol speelt muziek nou eigenlijk in de gezondheidszorg? Dit zijn vragen die eerder door de Nederlandse bevolking zijn gesteld aan de wetenschap en opgenomen zijn in de Nationale Wetenschapsagenda. Tijdens de Nacht van de Wetenschap beantwoorden twaalf sprekers deze en andere prikkelende vragen, afgewisseld met film, muziek en dans. Zo laat neuropsycholoog Erik Scherder je ervaren hoe muziek van invloed is op jouw bewegingen, vertelt onderzoeker en docent marketing Hannes Datta wat de gevolgen zijn van muziekstreaming voor consumenten, verkopers en artiesten, en neemt psychiater en schrijfster Iris Sommer de werking van zintuigen onder de loep.