Nacht van de Wetenschap

Op vrijdag 5 oktober organiseerde NWO samen met de Nationale Wetenschapsagenda (NWA), het Betweter Festival en ZonMw de Nacht van de Wetenschap. Onderzoekers bogen zich over het thema Supermens.

Thema 2018: Supermens

Als je films en series moet geloven hebben we straks allerlei chips in ons lijf die alles wat we denken, doen en voelen nauwkeurig bijhouden én delen met de rest van de wereld, zorgt de medische wetenschap ervoor dat we haast onsterfelijk worden en creëren we robots en computers die veel slimmer zullen worden dan mensen. Onrealistisch of toch niet? Eén ding is duidelijk: technologische ontwikkelingen zullen er continu zijn.

De vraag is vervolgens: hoe gaan wij als mensen om met al die nieuwe technieken? En waar trekken we de grens? En wat zegt het eigenlijk over ons mensbeeld dat we zo fan zijn van films over superhelden met hun superkrachten? Op deze en meer vragen krijg je antwoord tijdens de Nacht van de Wetenschap.

Locatie en tijdstip

De Nacht vindt dit jaar plaats in het Atrium van het Stadhuis in Den Haag. U bent vanaf 20:30 uur welkom. De Nacht van de Wetenschap start om 21:00 uur en wordt afgesloten met een DJ en een drankje.


Affiche Nacht van de Wetenschap 2018

Contact

Mw. P. Savenije (voor mediavragen) Mw. P. Savenije (voor mediavragen) t: +31 (0)6 83 89 37 13 p.savenije@nwo.nl