Life Sciences with Industry workshop 2020 - 9-13 november 2020, Leiden

Innovatieve oplossingen voor uw R&D uitdaging in één week

We zijn op zoek naar uitdagende casussen vanuit het bedrijfsleven op het gebied van de levenswetenschappen, voor de Life Sciences with Industry workshop 2020. Bedrijven kunnen deelnemen aan deze workshop door een voorstel in te dienen voor een R&D uitdaging.

Waarom deelnemen?

De workshop biedt bedrijven de kans om in een week met een team van jonge en creatieve levenswetenschappers samen te werken aan uw voorstel. Deze teams combineren academische kennis vanuit de verschillende onderdelen van de levenswetenschappen, inclusief moleculaire en cellulaire biologie, biophysics, genomics, bio-informatica, statistiek, systeem biologie, biochemie en bio-engineering, Hierdoor kunnen problemen vanuit verschillende hoeken benaderd worden. Het doel is om te komen tot concrete praktische oplossingen of nieuwe inzichten. Daarnaast biedt de workshop voor bedrijven de mogelijkheid om hun netwerk uit te breiden, en om hooggekwalificeerde potentiële werknemers te ontmoeten.

Doel van de workshop

NWO stimuleert via de Life Sciences with Industry workshop de samenwerking tussen academia en het bedrijfsleven. Het doel van deze workshops is om jonge en getalenteerde PhD's en postdocs uit de levenswetenschappen actief samen te te laten werken aan problemen uit de industrie, hen kennis te laten maken met het bedrijfsleven en om bedrijven in contact te brengen met jong talent. NWO organiseert deze workshops samen met het Lorentz Center.

Nieuwe cases

Bedrijven zijn uitgenodigd om een casus in te dienen en deel te nemen aan de workshop. De programmacommissie selecteert de beste casussen voor de workshop. Zie de bijlage onderaan deze pagina voor meer informatie over de procedure en het indienformulier. Deadline voor indienen van voorstellen is 1 mei 2020, locatie is Lorentz Center Leiden.

Belangrijke data

1 mei                             Deadline indienen R&D uitdagingen
15 mei                           Selectie van 4 R&D casussen
25 mei                           Publicatie van casussen en oproep voor deelname
11 september              Registratie aanmelden gesloten
30 september              Selectie van circa 20-24 deelnemers bekend
9-13 november           Life Sciences with Industry 2020 workshop

Vorige edities

Zowel grote als kleine bedrijven hebben in de afgelopen jaren geprofiteerd van deze workshops. Vorige edities van de workshop brachten creatieve en innovatieve oplossingen voor uitdagende R&D problemen. Bedrijven die deel hebben genomen waren Philips, DSM, Keygene, Bejo Zaden, Heineken, Nutricia Research, Danone, Unilever, Syngenta, Pam Gene International, Amsterdam Scientific Instruments, Corbion, FEI Electron Optics, NXP Semiconductors, Bioceros, Solynta, VITO, Shell, Ausnutria en BaseClear.

Contact

Voor vragen kunt u contact opnemen met MSc Klara Scupakova (k.scupakova@maastrichtuniversity.nl) of Dr. Margot Beukers  (lifewithindustry@nwo.nl). 

 

Gerelateerde documenten: