DutchBiophysics

DutchBiophysics is dé jaarlijkse bijeenkomst over moleculaire en cellulaire biophysics. Het doel van DutchBiophysics is om alle onderzoeksgroepen in Nederland op het gebied van moleculaire en cellulaire biofysica samen te brengen.

Editie 2018

De volgende editie van DutchBiophysics zal plaatsvinden op maandag 1 en dinsdag 2 oktober 2018.

Programma

Het programma bestaat uit plenaire sessies met genodigde nationale en internationale sprekers, en parallelle sessies en posterpresentaties op diverse specifieke thema's.

Thema's

De thema's omvatten de biofysica van levende cellen en hun membranen, het cytoskelet, moleculaire motoren, DNA en RNA eiwit interacties, theoretische biofysica, systeembiologie en netwerken, photosynthese, en nieuwe technologische ontwikkelingen op het gebied van licht- en elektronmicroscopie, imaging en spectroscopie, force probes, (bio)chemische synthese, nanotechnologie, en biomedische technologie.

Organisatie

DutchBiophysics wordt georganiseerd en gesponsord door NWO domein Exacte en Natuurwetenschappen (ENW), in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Microscopie (NVvM), de Vereniging voor Biofysica en Biomedische Technologie (BioPM), en de Dutch Society for Cell Biology (DSCB).

Contact

De organisatie is in handen van Tim Vos en Renée Calon van NWO. Ze zijn telefonisch bereikbaar via 030 600 12 17 of per e-mail: biophysics@nwo.nl.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het programma, abstracts of aanmelden voor DutchBiophysics op het Engelstalige gedeelte van de NWO-website.