DutchBiophysics

DutchBiophysics is dé jaarlijkse tweedaagse bijeenkomst over moleculaire en cellulaire biophysics. Het doel van DutchBiophysics is om alle onderzoeksgroepen in Nederland op het gebied van moleculaire en cellulaire biofysica samen te brengen. De volgende editie van DutchBiophysics vindt plaats op maandag 7 en dinsdag 8 oktober 2019 in NH Conference Centre Koningshof.

Programma

Het programma van DutchBiophysics 2019 bestaat uit een keynote presentatie, diverse plenaire sessies met genodigde nationale en internationale sprekers, parallelle sessies en posterpresentaties op diverse specifieke thema's.

Tijdens de conferentie worden de BioPM Thesis Prijs en de BioPM Poster prijs uitgereikt door Vereniging voor Biofysica en Biomedische Technologie (BioPM). Tevens vindt dit jaar wederom de ‘Speed dating sessie’ plaats, waarin bedrijven, talentvolle onderzoekers en projectleiders makkelijk met elkaar in contact komen.

Thema's

De thema’s omvatten de biofysica van levende cellen en hun membranen, het cytoskelet, moleculaire motoren, DNA en RNA eiwit interacties, theoretische biofysica, systeembiologie en netwerken, photosynthese, en nieuwe technologische ontwikkelingen op het gebied van licht- en elektronmicroscopie, imaging en spectroscopie, force probes, (bio)chemische synthese, nanotechnologie, en biomedische technologie.

Belangrijke data

28 mei 2019  Deadline indienen oral abstracts
5 september 2019  Uitgestelde deadline indienen poster abstracts
5 september 2019  Uitgestelde deadline registratie voor DBP2019
7-8 oktober 2019  DutchBiophysics 2019

 

Organisatie

DutchBiophysics wordt georganiseerd en gesponsord door NWO domein Exacte en Natuurwetenschappen (ENW), in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Microscopie (NVvM), de Vereniging voor Biofysica en Biomedische Technologie (BioPM), en de Dutch Society for Cell Biology (DSCB).

Contact

De praktische organisatie van DutchBiophysics 2019 is in handen van Stella Koppel, Renée Calon, Naomi Chrispijn, Thom Ebert en Mirjam van Ooijen.

U kunt contact opnemen met de organisatie via email: biophysics@nwo.nl.

Meer informatie

Meer informatie over de conferentie vindt u op het Engelstalige gedeelte van de NWO-website.