Bessensap 2020: Wat is jouw verhaal?

Op vrijdag 12 juni is het zover, Bessensap 2020! Dit keer niet fysiek, maar volledig online, live vanuit de Jaarbeurs. Het evenement bestaat 20 jaar en dat willen we vieren met zo’n 350 journalisten, persvoorlichters en onderzoekers. Hierbij staat het uitwisselen van kennis over recente ontwikkelingen in de wetenschap en wetenschapscommunicatie centraal.

Wat is jouw verhaal?

In deze bijzondere periode is het vertellen van jouw eigen verhaal misschien nog belangrijker dan ooit. Hoe presenteer je het onderzoek aan het grote publiek, hoe ga je als instituut om met crisiscommunicatie of hoe ben jij als individu online zichtbaar? Tijdens deze online editie van Bessensap bepaal jezelf wat je wilt zien en horen.

‘Aan Tafel’ met dagvoorzitter Anna Heijker

Anna Heijker

De dag starten we met Anna Heijker, dagvoorzitter en pitchtrainer. Ze heeft een aantal experts uitgenodigd voor haar ‘Aan Tafel!-sessie. Ze ontvangt gedragswetenschapper Reint Jan Renes, wetenschapsvlogger Siroon Bekkering en storytellingexpert Godfried Hartkamp en gaat met hen het gesprek aan: hoe communiceer je het beste in crisistijd, hoe bereik je jouw doelgroep en hoe vertel je jouw verhaal online? Deelnemers kunnen meepraten via interactieve polls of chat.

Keynote Dr. Maggie Aderin-Pocock

Maggie Alderin-Pocock

De Britse space scientist Dr. Maggie Aderin-Pocock sluit deze online Bessensap af met haar eigen persoonlijke verhaal. Haar passie is om wetenschap naar het grote publiek te vertalen. Dat doet ze in verschillende tv-programma's en in haar recent gepubliceerde boek 'The Book of the Moon' en kinderboek 'Dr. Maggie's Grand Tour of the Solar System'. In haar werk als wetenschapscommunicator inspireert ze ook jongeren om een wetenschappelijke carrière te kiezen. Hoe doet ze dat? Kom op Bessensap naar haar verhaal luisteren.

Blokkenschema Bessensap 2020

Naast het plenaire programma hebben we een gevarieerd aanbod van onderzoekpresentaties, workshops en speeddaten met journalisten. Bekijk hier het blokkenschema als PDF.


Voorgaande jaren vond de bekendmaking van de Spinoza- en Stevinlaureaten plaats tijdens Bessensap. Dat is dit jaar niet het geval. De laureaten worden op 19 juni online bekendgemaakt. 

Aanmelden

Jij bent er toch ook bij? Meld je dan aan! We starten om 09:30 en om 11:30 start de afsluitende sessie. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar wees er op tijd bij want de sessies kunnen vol raken. Het is first come, first served!


Vragen?

Heb je vragen, mail dan met Dennis Hoencamp of Sharmila Karia via bessensap@nwo.nl

Graag tot vrijdag 12 juni!

Het Bessensapteam 2020
@NWONieuws
#Bsap20

Bessensap wordt georganiseerd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) in samenwerking met de Vereniging voor Wetenschapsjournalistiek en -communicatie Nederland (VWN).

Aanmelden

Jij bent er toch ook bij? Meld je dan aan!

Meer informatie

NWO, afdeling Communicatie, tel.: +31 (0)70 344 07 13

Heeft u zich al aangemeld voor de NWO-nieuwsbrief?

Ontvang regelmatig de NWO-nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws over het beleid van NWO, toekenningen en nieuwe calls.

Contact

Dennis Hoencamp Dennis Hoencamp +31 (0)70-3494619 bessensap@nwo.nl