Bessensap 2017

Vrijdag 16 juni is het zover: Bessensap 2017, georganiseerd door NWO en de Vereniging voor Wetenschapsjournalistiek en –communicatie Nederland (VWN). Zo’n 400 journalisten, persvoorlichters en onderzoekers ontmoeten elkaar in de Rode Hoed in Amsterdam om te netwerken en kennis uit te wisselen over recente ontwikkelingen in de wetenschap en wetenschapscommunicatie.

Programma

Het programma van Bessensap bestaat uit verschillende onderdelen. Zo staat het plenaire programma in het teken van actualiteiten en debat, presenteren wetenschappers in diverse sessies nieuwswaardige onderzoeksresultaten, maak je in diverse workshops kennis met de werkwijze van journalisten en voorlichters en spijker je je kennis en vaardigheden op allerhande terreinen bij in de workshops. Ook de winnaars van de NWO-Spinozapremie worden op Bessensap bekend gemaakt. Meer informatie over het programma volgt snel.  Elk nieuw programmaonderdeel  en sprekers maken we ook bekend via Twitter. Volg hiervoor ons @NWONieuws twitteraccount.

Aanmelden

Ben je op zoek naar inspiratie, nieuwe inzichten in verschillende vakgebieden, of wil je netwerken met wetenschappers, journalisten en voorlichters, zorg dan dat je erbij bent en meld je aan!

 


Organisatie

Bessensap wordt georganiseerd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) in samenwerking met de Vereniging voor Wetenschapsjournalistiek en -communicatie Nederland (VWN).

Weetje: waaraan leent dit evenement zijn naam ‘Bessensap’?

Aan een gedicht van Daan Zonderland (1909-1977):

Er was eens een professor 
Die at betonnen pap 
Dat deed hij niet uit honger 
Maar voor de wetenschap 
Zijn vrouw stond luid te huilen 
En riep bij ied're hap: 

'Ach, Hendrik neem tenminste 
Een beetje bessensap.'

(De blikken fluit, Utrecht 1948)

Meer informatie

NWO, afdeling Communicatie, tel.: +31 (0)70 344 07 13

Contact

Mw. T. van Leeuwen Mw. T. van Leeuwen t: +31 (0)6 53756423 t.vanleeuwen@nwo.nl

Contact

Mw. L.H. Slootmaker Mw. L.H. Slootmaker +31 (0)70 344 0714 l.slootmaker@nwo.nl