Bessensap 2018

Op vrijdag 15 juni 2018 organiseert NWO, samen met de Vereniging voor Wetenschapsjournalistiek en –communicatie Nederland (VWN) Bessensap 2018. Zo’n 400 journalisten, persvoorlichters en onderzoekers ontmoeten elkaar in de Rode Hoed in Amsterdam om te netwerken en kennis uit te wisselen over recente ontwikkelingen in de wetenschap en wetenschapscommunicatie.


Programma

Het programma van Bessensap bestaat uit verschillende onderdelen. Zo staat het plenaire programma in het teken van actualiteiten en debat, presenteren wetenschappers in diverse sessies nieuwswaardige onderzoeksresultaten, en kun je kennismaken in diverse workshops met de werkwijze van journalisten en voorlichters. Ook de winnaars van de NWO-Spinozapremie- en Stevinpremie worden op Bessensap bekend gemaakt.

Jouw onderzoeksverhaal op Bessensap 2018?

Wil jij je onderzoekspresentatie onderwerpen aan een kritisch publiek? Meld je dan aan voor het geven van een presentatie op Bessensap!

Lees verder


Organisatie

Bessensap wordt georganiseerd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) in samenwerking met de Vereniging voor Wetenschapsjournalistiek en -communicatie Nederland (VWN).

Weetje: waaraan leent dit evenement zijn naam ‘Bessensap’?

Aan een gedicht van Daan Zonderland (1909-1977):

Er was eens een professor 
Die at betonnen pap 
Dat deed hij niet uit honger 
Maar voor de wetenschap 
Zijn vrouw stond luid te huilen 
En riep bij ied're hap: 

'Ach, Hendrik neem tenminste 
Een beetje bessensap.'

(De blikken fluit, Utrecht 1948)

Meer informatie

NWO, afdeling Communicatie, tel.: +31 (0)70 344 07 13

Contact

Harmke Dohle +31 (0)70 3440731 h.dohle@nwo.nl

Contact

Pam van Schouten +31 (0)70 3440556 p.schouten@nwo.nl