Evenementen

NWO organiseert het hele jaar door evenementen voor professionals die werkzaam zijn in de wetenschap of nauw samenwerken met vertegenwoordigers van de Nederlandse wetenschap. Daarnaast organiseert NWO ook evenementen die het publiek de kans bieden met de wereld van de wetenschap kennis te maken.

ACOS

ACOS

NWO, het Center for Computational Energy Research (CCER) en Shell slaan de handen ineen voor een jaarlijks symposium voor Applied Computational Science (ACOS). Het symposium vindt plaats op 10 oktober 2018 bij DIFFER in Eindhoven.

Meer over ACOS


Bessensap: Wetenschap ontmoet pers

Bessensap

Op 15 juni 2018 organiseert NWO samen met de Vereniging voor Wetenschapsjournalisten onder het motto 'Wetenschap ontmoet pers' het evenement Bessensap.

Meer over Bessensap


CHaINS chemistry for the future

CHAINS

CHAINS brengt van alle Nederlandse chemici samen onder één dak om de nieuwste wetenschappelijke doorbraken in de chemie met elkaar te delen en om elkaar te inspireren.

Meer informatie over CHAINS


De Nationale Wetenschapsquiz: over de wetenschappelijke kant van alledaagse dingen (credits:Robert-Lagendijk)

De Nationale Wetenschapsquiz

NWO organiseert samen met de VPRO voor De Nationale Wetenschapsquiz. Met vragen over de wetenschappelijke kant van alledaagse dingen.

Meer over De Nationale Wetenschapsquiz


DutchBiophysics 2018

DutchBiophysics

DutchBiophysics, dé jaarlijkse bijeenkomst over moleculaire en cellulaire biophysics. De komende editie vindt plaats op maandag 1 en dinsdag 2 oktober 2018.

Meer over DutchBiophysics


ICT.OPEN2016 (credits: Thijs ter Hart)

ICT.OPEN2018

De zevende editie van ICT.OPEN, hét evenement voor ICT-onderzoek in Nederland is op maandag 19 en dinsdag 20 maart 2018 in Amersfoort. Registreer je snel.

Meer over ICT.OPEN


Insight Out

Op donderdag 27 september 2018 vond Insight Out plaats, het netwerkevent voor vrouwen in de bètawetenschap.

Meer over Insight Out


Affiche Nacht van de Wetenschap

Nacht van de Wetenschap

Tijdens de Nacht van de Wetenschap op vrijdag 6 oktober 2017 namen onderzoekers het publiek mee op een muzikale reis door de wetenschap.

Meer over Nacht van de Wetenschap


NWO-MVI Connecting practices 2018

Wat is de meerwaarde van de MVI-benadering voor praktijk en maatschappij? Dat stond 19 januari centraal.

Lees meer over NWO-MVI


Poster Physics@Veldhoven

Physics@Veldhoven

Physics@Veldhoven omspant alle aspecten van de natuurkunde en is het grootste congres in zijn soort in Nederland. Physics@Veldhoven 2019 vindt plaats op 22 en 23 januari 2019.

Meer over Physics@Veldhoven


Physics with Industry

Van 26 tot 30 november 2018 vindt de 9e editie van de workshop plaats. Onderzoekers die willen deelnemen aan de workshop Physics with Industry kunnen zich binnenkort inschrijven via de website van het Lorentz Center en is mogelijk tot 28 september 2018.

Meer over Physics with industry


Pump your Career

Talentendag voor vrouwen in de wetenschap met workshops, meetings met rolmodellen, informatie over het aanvragen van subsidies en natuurlijk volop gelegenheid tot netwerken.

Meer over Pump your Career


Science Café

Science Café Den Haag

Science Café Den Haag is dé ontmoetingsplek voor het publiek om in contact te komen met wetenschappers. Ga tijdens op de volgende Science Café op dinsdag 18 december met bevlogen wetenschappers in gesprek over de toekomst.

Meer over Science Café Den Haag


Science with Industry

Om samenwerking en kennisuitwisseling tussen de academische wereld en de industrie aan te moedigen, organiseren NWO en het Lorentz Center jaarlijks gezamenlijk de workshops ICT with Industry, Life Sciences with Industry en Physics with Industry. In een stimulerende setting in het Lorentz Center in Leiden, werken jonge wetenschappers en onderzoekers uit de industrie nauw samen om binnen een week innovatieve oplossingen te vinden voor wetenschappelijk uitdagende en commercieel belangrijke R&D-cases.

Meer over Science with Industry


Smart Culture Conference

Smart Culture Conference

De Smart Culture Conference is een interessante ontmoetingsplek, volop inspiratie voor professionals die werkzaam zijn op het raakvlak van wetenschap, kunst en cultuur. De volgende is in het najaar van 2018.

Meer over Smart Culture Conference


Synergy Conference 2019

Synergy Conference

Op 7 februari 2019 vindt hét evenement voor sociale en geesteswetenschappen (SGW) in Nederland plaats: Synergy conference 2019. Keynote sprekers, experts en jonge talenten gaan met elkaar én met u in debat over de waarde en impact van SGW-onderzoek in de volle breedte.

Lees meer over Synergy Conference


logo TEKNOWLOGY festival

TEKNOWLOGY the NWO Innovation Festival

TEKNOWLOGY, hét festival waar technologie, wetenschap, innovatie en valorisatie samen komen. De volgende TEKNOWLOGY is op 8 november 2018.

Meer over TEKNOWLOGY