Evenementen

NWO organiseert het hele jaar door evenementen voor professionals die werkzaam zijn in de wetenschap of nauw samenwerken met vertegenwoordigers van de Nederlandse wetenschap. Daarnaast organiseert NWO ook evenementen die het publiek de kans bieden met de wereld van de wetenschap kennis te maken.

Bessensap: Wetenschap ontmoet pers

Bessensap

Elk jaar organiseert NWO samen met de Vereniging voor Wetenschapsjournalisten onder het motto 'Wetenschap ontmoet pers' het evenement Bessensap. De datum voor 2018 is nog niet bekend.

Meer over Bessensap


CHaINS chemistry for the future

CHAINS

CHAINS brengt van alle Nederlandse chemici samen onder één dak om de nieuwste wetenschappelijke doorbraken in de chemie met elkaar te delen en om elkaar te inspireren.

Meer informatie over CHAINS


De Nationale Wetenschapsquiz: over de wetenschappelijke kant van alledaagse dingen (credits:Robert-Lagendijk)

De Nationale Wetenschapsquiz

NWO organiseert samen met de VPRO voor De Nationale Wetenschapsquiz. Met vragen over de wetenschappelijke kant van alledaagse dingen.

Meer over De Nationale Wetenschapsquiz


DutchBiophysics 2017

DutchBiophysics

DutchBiophysics, dé jaarlijkse bijeenkomst over moleculaire en cellulaire biophysics. In het najaar van 2018 is de volgende editie.

Meer over DutchBiophysics


ICT.OPEN2016 (credits: Thijs ter Hart)

ICT.OPEN2018

De zevende editie van ICT.OPEN, hét evenement voor ICT-onderzoek in Nederland is op maandag 19 en dinsdag 20 maart 2018 in Amersfoort. Registreer je snel.

Meer over ICT.OPEN


Affiche Nacht van de Wetenschap

Nacht van de Wetenschap

Tijdens de Nacht van de Wetenschap op vrijdag 6 oktober 2017 namen onderzoekers het publiek mee op een muzikale reis door de wetenschap.

Meer over Nacht van de Wetenschap


NWO-MVI Connecting practices 2018

Wat is de meerwaarde van de MVI-benadering voor praktijk en maatschappij? Dat stond 19 januari centraal.

Lees meer over NWO-MVI


Poster Physics@Veldhoven

Physics@Veldhoven

Physics@Veldhoven omspant alle aspecten van de natuurkunde en is het grootste congres in zijn soort in Nederland. Dit jaar vond het evenement plaats op 23 en 24 januari 2018.

Meer over Physics@Veldhoven


Pump your Career

Talentendag voor vrouwen in de wetenschap met workshops, meetings met rolmodellen, informatie over het aanvragen van subsidies en natuurlijk volop gelegenheid tot netwerken.

Meer over Pump your Career


Smart Culture Conference

Smart Culture Conference

De Smart Culture Conference is een interessante ontmoetingsplek, volop inspiratie voor professionals die werkzaam zijn op het raakvlak van wetenschap, kunst en cultuur. De volgende is in het najaar van 2018.

Meer over Smart Culture Conference


Synergy Conference: 'Creating a common ground for the social sciences and humanities

Synergy Conference

Op 16 november 2017 organiseerde het NWO-domein SGW voor het eerst de Synergy Conference voor onderzoekers uit de sociale en geesteswetenschappen met als thema dialoog en synergie.

Lees meer over Synergy Conference


logo TEKNOWLOGY festival

TEKNOWLOGY the NWO Innovation Festival

TEKNOWLOGY, hét festival waar technologie, wetenschap, innovatie en valorisatie samen komen. Bezoekers krijgen een blik op technische innovaties van de toekomst en hoe de Nederlandse wetenschap zich daarop voorbereidt. De volgende TEKNOWLOGY is op 8 november 2018.

Meer over TEKNOWLOGY