Evenementen

NWO organiseert het hele jaar door evenementen voor professionals die werkzaam zijn in de wetenschap of nauw samenwerken met vertegenwoordigers van de Nederlandse wetenschap. Daarnaast organiseert NWO ook evenementen die het publiek de kans bieden met de wereld van de wetenschap kennis te maken.

ACOS

ACOS

NWO, het Center for Computational Energy Research (CCER) en Shell slaan de handen ineen voor een jaarlijks symposium voor Applied Computational Science (ACOS). Het symposium vindt plaats op 28 oktober 2020 bij DIFFER in Eindhoven.

Meer over ACOS


Bessensap: Wetenschap ontmoet pers

Bessensap

NWO organiseert onder het motto 'wetenschap ontmoet pers' het evenement Bessensap. Hierbij staat het uitwisselen van kennis en netwerken centraal. Dé kans voor onderzoekers om hun onderzoek onder de aandacht te brengen bij wetenschapsjournalisten.

Meer over Bessensap


CHaINS chemistry for the future

CHAINS

CHAINS brengt van alle Nederlandse chemici samen onder één dak om de nieuwste wetenschappelijke doorbraken in de chemie met elkaar te delen en om elkaar te inspireren.

Meer informatie over CHAINS


DutchBiophysics 2020

DutchBiophysics

DutchBiophysics is dé jaarlijkse bijeenkomst over moleculaire en cellulaire biophysics. De komende editie vindt plaats op maandag 5 en dinsdag 6 oktober 2020.

Meer over DutchBiophysics


ICT.OPEN2016 (credits: Thijs ter Hart)

ICT.OPEN2020

De negende editie van ICT.OPEN, hét evenement voor ICT-onderzoek in Nederland is op dinsdag 17 en woensdag 18 maart 2020 in MartiniPlaza, Groningen. Registreer je snel.

Meer over ICT.OPEN


Insight Out

Op donderdag 27 september 2018 vond Insight Out plaats, het netwerkevent voor vrouwen in de bètawetenschap.

Meer over Insight Out


Logo Life2019

Life

Life is een uniek jaarlijks congres dat de levenswetenschappen in Nederland in de volle breedte en op alle schaalniveaus bestrijkt: van femtometer tot kilometer, van cel tot planeet. Life staat voor kwalitatief hoogwaardige wetenschap, inspiratie, discussie, exploratie, verbinding, netwerkvorming en kennisbenutting.

Meer over Life


NAC Nederlands Aardwetenschappelijk Congres

Het NAC Nederlands Aardwetenschappelijk Congres is een tweedaags congres voor alle disciplines binnen de aardwetenschappen. De 16e editie van het NAC vindt plaats op 12 en 13 maart 2020 in het Van der Valk Hotel Utrecht.

Meer over NAC 2019


Affiche Nacht van de Wetenschap

Nacht van de Wetenschap

Tijdens de Nacht van de Wetenschap welke plaats vond op vrijdag 4 oktober 2019, heeft het publiek een reis gemaakt door de ontspoorde wetenschap.

Meer over Nacht van de Wetenschap


NWO-MVI Connecting practices 2018

Wat is de meerwaarde van de MVI-benadering voor praktijk en maatschappij? Dat stond 19 januari centraal.

Lees meer over NWO-MVI


Poster Physics@Veldhoven

Physics@Veldhoven

Physics@Veldhoven omspant alle aspecten van de natuurkunde en is het grootste congres in zijn soort in Nederland. Physics@Veldhoven 2021 vindt plaats op 19 en 20 januari 2021.

Meer over Physics@Veldhoven


Physics with Industry

NWO organiseert sinds 2010 samen met het Lorentz Center de workshop Physics with Industry. Van 18 tot 22 november 2019 vond de tiende editie van de workshop plaats. Een impressie.

Meer over Physics with industry


Pump your Career

Talentendag voor vrouwen in de wetenschap met workshops, meetings met rolmodellen, informatie over het aanvragen van subsidies en natuurlijk volop gelegenheid tot netwerken.

Meer over Pump your Career


Science Café

Science Café Den Haag

Big data, de ruimte, gezond oud worden en klimaatverandering: een greep uit het aanbod van Science Café Den Haag. Ga tijdens het volgende Science Café met bevlogen wetenschappers in gesprek over diverse onderwerpen.

Meer over Science Café Den Haag


Science with Industry

Om samenwerking en kennisuitwisseling tussen de academische wereld en de industrie aan te moedigen, organiseren NWO en het Lorentz Center jaarlijks gezamenlijk de workshops ICT with Industry, Life Sciences with Industry en Physics with Industry. In een stimulerende setting in het Lorentz Center in Leiden, werken jonge wetenschappers en onderzoekers uit de industrie nauw samen om binnen een week innovatieve oplossingen te vinden voor wetenschappelijk uitdagende en commercieel belangrijke R&D-cases.

Meer over Science with Industry


Smart Culture Conference

Smart Culture Conference

De Smart Culture Conference is een interessante ontmoetingsplek, volop inspiratie voor professionals die werkzaam zijn op het raakvlak van wetenschap, kunst en cultuur.

Meer over Smart Culture Conference


Synergy Conference 2020

Synergy Conference

Synergy is een eendaagse conferentie op voor met name onderzoekers, van aio’s en postdocs tot hoogleraren, uit de sociale en geesteswetenschappen. Ook professionals vanuit de overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties zijn welkom. Noteer vast 4 februari 2021 voor de volgende editie.

Lees meer over Synergy Conference


logo TEKNOWLOGY festival

TEKNOWLOGY the NWO Innovation Festival

TEKNOWLOGY, hét festival waar technologie, wetenschap, innovatie en valorisatie samen komen. De volgende TEKNOWLOGY is op 17 november 2020.

Meer over TEKNOWLOGY