Vernieuwingsimpuls
Programma

Vernieuwingsimpuls

De Vernieuwingsimpuls biedt persoonsgebonden financiering aan talentvolle, creatieve onderzoekers. Het financieringsinstrument maakt het mogelijk onderzoek naar eigen keuze te doen. De Vernieuwingsimpuls omvat drie financieringsvormen, afgestemd op verschillende fasen in de wetenschappelijke carrière van onderzoekers.

De financieringsvormen zijn er zowel voor onderzoekers die pas gepromoveerd zijn, voor ervaren onderzoekers die na promotie al een aantal jaren onderzoek hebben verricht, en voor senioronderzoekers die al hebben laten zien dat zij een eigen onderzoekslijn kunnen ontwikkelen.

Sinds de Vernieuwingsimpuls in 2000 is opgezet heeft NWO al bijna tweeduizend talentvolle onderzoekers financiering kunnen geven.

Informatiebijeenkomst

Op donderdag 17 september organiseert NWO een informatiebijeenkomst voor onderzoekers die een Veni, Vidi of Vici willen aanvragen. Er wordt praktische informatie gegeven en beoordelingscommissieleden, NWO-contactpersonen en onderzoekers die een Veni, Vidi of Vici hebben verworven delen hun ervaringen tijdens een Q&A-sessie. De informatiebijeenkomst in de ochtend is voor de domeinen Alfa en Gamma en de middag voor Bèta, Technische Wetenschappen en Levenswetenschappen. De voertaal is Engels.

Meer over de informatiebijeenkomst

Recente toekenningenAlle financieringsinstrumenten van Vernieuwingsimpuls

Publicaties bij dit programma

Alle publicaties voor Vernieuwingsimpuls