Wordt u de knapste kop van 2014?

Doe mee aan de Nationale Wetenschapsquiz!

Wie wordt dit jaar het grootste talent, de slimste burger, de knapste kop van Nederland? NWO en VPRO organiseren voor de 21e keer De Nationale Wetenschapsquiz. Op zondagavond 28 december wordt de quiz uitgezonden op televisie. Dit jaar strijdt een team van duurzame ondernemers tegen een team van wetenschappers. Vijftien pittige vragen over de thema’s het Brein, Design, het Universum en Voedsel zullen uitwijzen wie de knapste koppen zijn. Je kunt thuis ook meedoen.

Meespelen

Presentatoren Lottie Hellingman en Rob van HattumPresentatoren Lottie Hellingman en Rob van Hattum (2013) Credits: Robert Lagendijk

Vanaf 29 november zijn de quizvragen bekend. Je kunt je antwoorden dan invullen tot zondag 21 december 24.00 uur. De beste inzenders winnen een bijzondere prijs. Welke prijzen dit zijn, maakt NWO binnenkort hier bekend.

Nationale Wetenschapsquiz 2013Nationale Wetenschapsquiz 2013 Credits: Robert Lagendijk

De antwoorden

Kijk voor de antwoorden naar de Nationale Wetenschapsquiz 2014. Deze wordt op 28 december uitgezonden om 22.35 uur op NPO2.

De quiz wordt gepresenteerd door Lottie Hellingman, die wordt bijgestaan door Rob van Hattum. De uitslag is na afloop op Teletekst en in de VPRO-gids terug te vinden. Een uitgebreide toelichting volgt op de NWO-website.


Juniorquiz

Wil je zien hoe de kinderen het eraf brengen? Of ben je nog niet groot genoeg voor de seniorquiz? Kijk dan op Tweede Kerstdag om 17.05 uur op NPO Zapp naar de Nationale Wetenschapsquiz Junior. De presentatie is in handen van Freek Vonk en Rob van Hattum.