Bessensap 2014: vrijdag 6 juni, Media Plaza Utrecht

NWO organiseert jaarlijks in samenwerking met de Vereniging voor Wetenschapsjournalistiek en -communicatie Nederland (VWN) het evenement Bessensap. Het evenement bracht zo’n 300 journalisten, voorlichters en onderzoekers bij elkaar onder het motto ‘Wetenschap ontmoet pers’.

Hoogleraar nanofysica en NWO-Spinozalaureaat Leo Kouwenhoven opende Bessensap op 6 juni als keynote-spreker. Vervolgens presenteerden ruim 25 wetenschappers in paralelle sessies hun onderzoek: van het laatste nieuws tot een update over hun vakgebied.

Dit jaar was er voor het eerst het live-interview als lunchsessie: 'Aardgasbaten vs. aardbevingen: het dilemma van Groningen'. Traditiegetrouw vormde de bekendmaking van de Spinozalaureaten van 2014 de afsluiting van de dag.

 

 

Bessensap 2014 brak met tradities
- Jim Heirbaut, wetenschapsjournalist

Bessensap 2014 brak met tradities. Het jaarlijkse evenement ‘where science meets press’ verhuisde naar Utrecht, werd gehouden op een vrijdag (6 juni) en de ‘gewone’ presentaties — het hart van Bessensap — werden twee keer zo lang. Gelukkig was de opkomst weer uitstekend, de sfeer prima en het niveau van de praatjes leek inderdaad gestegen.


Meer informatieMeer informatie

NWO, afdeling Voorlichting en Communicatie, tel.: +31 (0)70 344 07 41