Evenementen

NWO organiseert het hele jaar door evenementen die het publiek de kans bieden met de wereld van de wetenschap kennis te maken.

Nationale Wetenschapsquiz

NWO en VPRO organiseren voor de 21e keer De Nationale Wetenschapsquiz.

Meer over de Nationale Wetenschapsquiz


Spinoz@Night

Spinoz@Night is een avond vol wetenschap in het teken van de NWO-Spinozapremie, de hoogste onderscheiding in de Nederlandse wetenschap.

Meer over Spinoz@Night


Academische Jaarprijs

De Academische Jaarprijs beloont een team wetenschappers met het beste plan om wetenschappelijk onderzoek onder de aandacht van een groot publiek te brengen.

Meer over de Academische Jaarprijs


Bessensap 2014: Wetenschap ontmoet pers

Bessensap

Jaarlijks organiseert NWO samen met de Vereniging voor Wetenschapsjournalisten onder het motto 'Wetenschap ontmoet pers' het evenement Bessensap.

Meer over Bessensap


Eurekaprijs voor wetenschapscommunicatie

In 2012 reikten NWO en KNAW voor het eerst gezamenlijk de Eurekaprijs voor wetenschapscommunicatie uit.

Meer over de Eurekaprijs voor wetenschapscommunicatie


Lowlands University

Lowlands University 2013

Tijdens het Lowlandsfestival kunnen leergierige bezoekers via Lowlands University hun hart ophalen bij colleges van verschillende vooraanstaande wetenschappers. Van 2011 tot en met 2013 was NWO hoofdpartner van Lowlands University. In augustus 2013 waren er colleges over onder meer kwantumfysica, wiskundige modellen en het kweken van hartjes.

Meer over Lowlands University


Spinoza te Paard

Onder het motto 'Ongehoorde Kennis' verkenden topwetenschappers in poppodium Paard van Troje de grenzen van de wetenschap. Opvolger heet Spinoz@night. Opnames zijn nog steeds te bekijken!

Meer over Spinoza te Paard