Evenementen

NWO organiseert het hele jaar door evenementen die het publiek de kans bieden met de wereld van de wetenschap kennis te maken.

NWO-Spinozapremie: de hoogste onderscheiding in de Nederlandse wetenschap

NWO-Spinozapremie

De NWO-Spinozapremies worden jaarlijks toegekend aan drie of vier in Nederland werkzame onderzoekers die tot de absolute top van de wetenschap behoren. De premie van 2,5 miljoen euro is de hoogste onderscheiding in de Nederlandse wetenschap. De laureaten worden bekend gemaakt tijdens Bessensap.

Meer over de NWO-Spinozapremie


Spinoz@Night: een avond vol wetenschap

Spinoz@Night

Spinoz@Night is een avond vol wetenschap in het teken van de NWO-Spinozapremie, de hoogste onderscheiding in de Nederlandse wetenschap.

Meer over Spinoz@Night


De Nationale Wetenschapsquiz: over de wetenschappelijke kant van alledaagse dingen

Nationale Wetenschapsquiz

NWO organiseert samen met de VPRO voor de 22e keer De Nationale Wetenschapsquiz. Vijftien vragen over de wetenschappelijke kant van alledaagse dingen.

Meer over de Nationale Wetenschapsquiz


Pump your Career

Talentendag voor vrouwen in de wetenschap met workshops, meetings met rolmodellen, informatie over het aanvragen van subsidies en natuurlijk volop gelegenheid tot netwerken.

Meer over Pump your Career


Eurekaprijs voor wetenschapscommunicatie

Eurekaprijs voor wetenschapscommunicatie

Met de Eurekaprijs voor wetenschapscommunicatie bundelen NWO en de KNAW sinds 2012 hun krachten voor het bevorderen van betrokkenheid bij en toegankelijkheid van wetenschappelijke kennis en inzichten voor een breed publiek.

Meer over de Eurekaprijs voor wetenschapscommunicatie


Bessensap: Wetenschap ontmoet pers

Bessensap

Jaarlijks organiseert NWO samen met de Vereniging voor Wetenschapsjournalisten onder het motto 'Wetenschap ontmoet pers' het evenement Bessensap.

Meer over Bessensap